Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Flash i nowoczesne rozwiązania » problem z kodowaniem we flashu

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 problem z kodowaniem we flashu « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
adamk
PostWysłany: 10 Lis 2006, 14:40    Temat postu: problem z kodowaniem we flashu Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 127

Ostrzeżeń: 2
Skąd: Gliwice

Mam roblem z poprawnym kodowaniem strony we flashu nie umiem zrobić w żaden sposób by były polskie znaki a wyedytować pliku flashowego się nie da bo to być może w nim jest zawarte kodowanie proszę o jakieś wskazówki Sad Sad

www.adamku.com/temp/

budowa strony to:
index
plik swf
styl (ja dodałem ale nie działa)
pliki txt
_________________
- Pomoc dla Adama
- Katalog stron
- Forum dyskusyjne
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
max
PostWysłany: 10 Lis 2006, 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Znawca
Znawca

Dołączył: 16 Cze 2005
Posty: 738


Oczywiście że kodowanie znaków w pliku TXT. Zamień je na Windows-1250
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
adamk
PostWysłany: 10 Lis 2006, 16:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 127

Ostrzeżeń: 2
Skąd: Gliwice

nic nie pomogło Sad Sad Sad
_________________
- Pomoc dla Adama
- Katalog stron
- Forum dyskusyjne
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
sienko.info
PostWysłany: 28 Lis 2006, 14:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 28 Lis 2006
Posty: 3


Nie windows 1250 ale UTF-8
Po prostu otwórz plik w notatniku -> zapisz jako -> w opcjach wybierz kodowanie UTF8
Jeśłi to nie zadziała dajesz w pliku *.fla
System.useCodePage = true;
(piszę z pamięci więc może gdzieś pomyliłem dożą literę z małą lub na odwrót)
_________________
Ko? jaki jest ka?dy widzi
http://www.sienko.info
http://www.look-feel.com
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
adamk
PostWysłany: 28 Lis 2006, 14:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 127

Ostrzeżeń: 2
Skąd: Gliwice

nie mam pliku *.fla i tu jest problem
_________________
- Pomoc dla Adama
- Katalog stron
- Forum dyskusyjne
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
sienko.info
PostWysłany: 28 Lis 2006, 16:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 28 Lis 2006
Posty: 3


Z tego co się orientuję wystarczy zapisać te pliki tekstowe w UTF8 - u mnie to zawsze pomagało.
System codepage nie jest najbezpieczniejsze jeśli strona jest odpalana na systemach uniksowych takich jak Mac albo rozmaite linuksy.
Nalegam żebyś spróbował tego numeru z kodowaniem pliku w notatniku.
_________________
Ko? jaki jest ka?dy widzi
http://www.sienko.info
http://www.look-feel.com
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
adamk
PostWysłany: 28 Lis 2006, 16:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 127

Ostrzeżeń: 2
Skąd: Gliwice

a jaki jest koszt zakupu u Pana projektu?
_________________
- Pomoc dla Adama
- Katalog stron
- Forum dyskusyjne
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
sienko.info
PostWysłany: 29 Lis 2006, 07:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 28 Lis 2006
Posty: 3


Wiadomość wysłałem na Pańskiego mejla!
Proszę sprawdzać.
_________________
Ko? jaki jest ka?dy widzi
http://www.sienko.info
http://www.look-feel.com
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Flash i nowoczesne rozwiązania » problem z kodowaniem we flashu
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group