Autor |
Wiadomość
|
JankesM |
Wysłany: 04 Sie 2007, 20:29 Temat postu: |
|
|
 Przyjaciel KCS

|
Macie przetestowane serwery dedykowane, które są godne uwagi? _________________ J@nkes (przyjaciel KCS)
B?dz zauwa?alny w Internecie! Dodaj swoj? stron? do najlepszego polskiego katalogu stron --> zobacz ciekawe strony. Nie tra? czasu i zrób to teraz! Najlepszy serwis dla e-mieszka?ca to: Piaseczno, który cz?sto czytam i udzielam si? na forum piaseczna. Polecam |
|
Powrót do góry |
|
 |
KCS |
Wysłany: Temat postu: Reklama w KCS |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Pawel Kobis |
Wysłany: 04 Sie 2007, 21:56 Temat postu: |
|
|
 Bywalec

|
|
Powrót do góry |
|
 |
idaho666 |
Wysłany: 04 Sie 2007, 22:30 Temat postu: |
|
|
 Wszechwiedzący

Ostrzeżeń: 1
|
problem z dedykami jest taki ze jak ktos zaczyna sie tym interesowac to ciezko mu przewidziec co mu potrzeba. bo jesli mam np 3500 unikow dzienie i wymagajace skrypty to ile ramu, jaki procek? rozne firmy roznie radza, z reguly by brac jak najdrozej. do tego dochodzi obsluga serwera, trzeba znac sie na linuxie, itd. nie jest tak latwo. _________________ katalog seo ~ wzroscik
Kapturek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pawel Kobis |
Wysłany: 04 Sie 2007, 23:55 Temat postu: |
|
|
 Bywalec

|
Ja nie mówię że jest łatwo ale na pewno taniej. na 3500 uu to hosting powinien wystarczyć lub reseler i po kłopocie. A jak serwer się przeciąża to skrypt dupny i tu wiele nic nie pomoże jak tylko naprawienie całego softu. _________________ Ksi??ka o pozycjonowaniu i nie tylko wydana przez PWN - cena 38.70 z?
Pozycjonowanie stron | Darmowe porady SEO | Og?oszenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
grejf |
Wysłany: 14 Sie 2007, 16:25 Temat postu: |
|
|
 Gaduła

|
z tego co mi mowi kolega bo go uzywa, to ten,
1 TB powierzchni
5 TB Transferu
Heheh cena 6.95 $/mc
http://lypha.com/ _________________ Witam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
szuman |
Wysłany: 14 Sie 2007, 16:40 Temat postu: |
|
|
 Przyjaciel KCS

|
ja Wam powiem, że ostatnio całkiem fajnie działa mi ta dDomenomania wymienili łącza i hula aż miło ale i tak pod koniec roku zacznę rozglądać się za czymś bardziej ambitnym _________________ Mój osobisty blog oraz blog ?lubny mój i mojej ?ony |
|
Powrót do góry |
|
 |
grejf |
Wysłany: 23 Sie 2007, 10:45 Temat postu: |
|
|
 Gaduła

|
Wroce tu do postu o wlasnym serwerze i narzekaniu.
Szuman ma chyba prorocze wizje, chyba kazdy z nas dojdzie do tego typu stwierdzenia, zeby sobie postawic serwerek w domciu, koszt jednorazowy (sprzet) teraz sa serwery na tzw biurko wielkosci routera 40GB i mozna hulac. Wiadome mozna grubo pojechac za 4-5 tyś , wiadome na biurkowym, ze katalogu Ciekawych Stron nie postawimy ale jest to przyszlosciowe. Sam czesto mysle nad tym rozwiazaniem. _________________ Witam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
szuman |
Wysłany: 26 Sie 2007, 08:53 Temat postu: |
|
|
 Przyjaciel KCS

|
grejf napisał: | wiadome na biurkowym, ze katalogu Ciekawych Stron nie postawimy |
postawimy, postawimy
grejf napisał: | Sam czesto mysle nad tym rozwiazaniem. |
jak dla mnie to najcięższą (i najdroższą) sprawą jest symetryczne łącze (lub asymetryczne, ale z wyższym uploadem), oczywiście bezawaryjne, bo jak będzie padać, to pasowałoby drugie, na zaś. Jeśli nierzadko zdarzają się przerwy w dostawie prądu, to jakieś awaryjne zasilanie potrzebne, ewentualnie rowerek treningowy i 4 dynama na wieksze koło + prądnica z Syrenki na korbę (z pedłami) Ja akurat mam zaje...ste łącze (w sensie zero padów) i mógłbym stawiać serwer w domu, w sumie 0,5 Mb uploadu wystarczyłoby na mojego bloga, ale wiedzy w administrowaniu serwerem brak... Lepiej jednak płacić za DOBRY hosting i niech się admini martwią, żeby wszystko działało _________________ Mój osobisty blog oraz blog ?lubny mój i mojej ?ony |
|
Powrót do góry |
|
 |
voy-tech |
Wysłany: 01 Wrz 2007, 20:01 Temat postu: |
|
|
 Gaduła

Ostrzeżeń: 1
|
Nie wiem czy stawianie serwera na swoim domowym PC ma sens. Średni Pec zżera ok 200 W prądu. Na dobę wychodzi niech będzie, że 4 kW/h, czyli jakieś 1 zł. x 30 dni x 12 miesięcy = ca. 360 zł. Tyle to ja płacę za serwer w NetArt i jeszcze mam Kasperskiego gratis
Chociaż warunki mam - łącze: DL: 8 Mbp/s, UL (teoretycznie tyle samo), ale wychodzi 2 - 4 Mbp/s.
To mierzone na laptopie (sieciówka bezprzewodowa) w kuchni (router za ścianą): Na stacjonarnym jest jeszcze lepiej
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
khax |
Wysłany: 21 Mar 2009, 16:49 Temat postu: |
|
|
Bywalec

|
witam, jak serwer kylos.pl? caly czas polecacie? bo musze gdzies sie przeniesc z kilkoma stronami - nie weidze etarz oferty reseller u nich, a wydawalo mi sie, ze keidys byla. _________________ katalog stron czeka 24h na Twoje wpisy |
|
Powrót do góry |
|
 |
fafik |
Wysłany: 13 Lis 2009, 10:05 Temat postu: |
|
|
Nowicjusz

|
Osobiście korzystam z http://www.webserwer.pl. Skusiła mnie atrakcyjna cena, miałem trochę obaw, ale okazało się, że serwer jest stabilny i bezawaryjny, na pewno pozostanę tam na dłużej, więc szczerze mogę wam polecić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dipl |
Wysłany: 12 Paź 2019, 23:01 Temat postu: |
|
|
Nowicjusz

|
Od dłuższego czasu korzystam z ogicom.pl, na którym mam strony prywatne oraz nieprywatne - wg mnie działa ok. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|