Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Tutoriale » Prawidłowe wstawianie flasha

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Prawidłowe wstawianie flasha « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
voy-tech
PostWysłany: 14 Wrz 2007, 21:29    Temat postu: Prawidłowe wstawianie flasha Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Gaduła
Gaduła

Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 286

Ostrzeżeń: 1

Witam.

Jak wiadomo standardowe wstawienie flasha na stronę www, powoduje wiele błędów w walidatorze.
Jeżeli zależy Wam, aby Wasza strona przechodziła walidację, czyli innymi słowy - nie miała błędów w kodzie XHTML - oto sposób na poprawne wstawienie pliku swf (flaszki w sensie):
Kod:

<object type="application/x-shockwave-flash" data="(ścieżka_do_pliku).swf" width="tutaj wpisz szerokość w pikselach" height="a tutaj wysokość">
<param name="movie" value="(ścieżka_do_pliku).swf" />
</object>

Czyli np.
Kod:

<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://jakas_domena.pl/animacja.swf" width="126" height="126">
<param name="movie" value="http://jakas_domena.pl/animacja.swf" />
</object>


Efekt możecie sprawdzić na tej stronie: Tutoriale pdf w Photoshopie
Potraktujcie ją walidatorem WC3
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
max
PostWysłany: 14 Wrz 2007, 22:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Znawca
Znawca

Dołączył: 16 Cze 2005
Posty: 738


Rozwiązanie dostępne masz na tej stronie....

http://www.adobe.com/devnet/activecontent/articles/devletter.html

sprawdzone i działa

Zastoswanie możesz podejrzeć pod adresem: zagle.com.pl/1061.htm
poszukaj w kodzie "scripts/AC_RunActiveContent.js"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
voy-tech
PostWysłany: 15 Wrz 2007, 02:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Gaduła
Gaduła

Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 286

Ostrzeżeń: 1

Daj spokój. Javę zaprzęgać do wyświetlania flasha n
Nie, dziękuję. Poza tym Ggggle nie lubi Javy. Czym jej mniej tym lepiej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
khax
PostWysłany: 15 Wrz 2007, 11:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 20 Lis 2006
Posty: 133


tak samo jak google nie lubi flasha, wiec kula w plot imho Smile ja swf object uzywam, mam miejsce na wpisanie tresci tekstowej (czy hmlowej) opisujacej wstawianego flasha itp itd - na razie nie zauwazylem zadnych wad, indeksuje sie ladnie nawet jesli tylko jest swf na stronie (intro) to tresci wrzucam w kod i ladnie przechodzi do kolejnych podstron juz htmlowych.
_________________
katalog stron czeka 24h na Twoje wpisy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kristooki
PostWysłany: 15 Wrz 2007, 12:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 924

Skąd: Kraków

google czyta flasha przecież Smile Zobaczcie więc wstawiać tekst do animacji swf i ten teks zostanie zaindeksowany w googielkach Smile A można wstawić tekst, słowa kluczowe zupełnie poza obszarem widocznym na flashu Smile
_________________
KRISTOOKI

Podczas zamawiania pakietu startowego wpisz [/url] | kod polecajacy Mobile Vikings i odbierz 19 zl za darmo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
grejf
PostWysłany: 15 Wrz 2007, 14:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Gaduła
Gaduła

Dołączył: 14 Lis 2006
Posty: 295

Skąd: Konstancin Jeziorna

voy-tech Smile teraz stosuję sie takie rozwiązania i podobne, jak podał max po pierwsze nie ma efektu uwypuklenia po najechaniu mychą w IE6 - IE7 możesz Js wywalić jako plik zewnętrzny Razz więc za pomnij o G, podstawa. Jak i validację W3C otrzymasz w XTML 1.0 Strict nawet, jeżeli Ci na tym zależy.

<object w źródle> - przechodzi do historii.
_________________
Witam Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Tutoriale » Prawidłowe wstawianie flasha
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group