Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Wasze konkursy » Konkurs na logo Polskiego Radia Rzeszów

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2
 Konkurs na logo Polskiego Radia Rzeszów « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
mix
PostWysłany: 25 Sty 2008, 13:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 3


Kolego szuman, zechciałbyś od czasu do czasu zerknąć głębiej do źródła bo w swojej niewiedzy aż porażasz...
szuman napisał:
strona w Joomla (lub Mambo), zmieniona ścieżka do panelu administracyjnego na /admin (IMO mało pomysłowe),

szczerze? wydawać by się mogło że jeśli ktoś już coś zrobił dobrze to po co po nim poprawiać? nawet nie wiesz co do budowy użyli... i w jaki sposób to pozmieniali
szuman napisał:
zmieniona strona logowania do panelu,

i znowu nie prawda... ale nawet gdyby była myślę, że powinieneś najpierw przeczytać uważnie licencję (o ile dasz radę rozszyfrować czy to Joomla czy Mambo)
szuman napisał:
usunięte ze źródła informacje o skrypcie.

jakim skrypcie? usunięte? to znaczy że co? nie ma w stopce info co to jest? no jakoś nigdzie nie nikt takich spraw nie publikuje w stopce, od tego <meta name="Generator" content="..."> a nie stopka.

Reasumując szanowny kolego, zanim napiszesz kolejną bzdurę o czyjejś stronie, sprawdź ile z twoich przypuszczeń jest zgodnych z prawdą bo nie tylko komuś ale i sobie wystawiasz opinię.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
voy-tech
PostWysłany: 25 Sty 2008, 15:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Gaduła
Gaduła

Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 286

Ostrzeżeń: 1

mix napisał:
szczerze? wydawać by się mogło że jeśli ktoś już coś zrobił dobrze to po co po nim poprawiać? nawet nie wiesz co do budowy użyli... i w jaki sposób to pozmieniali

Chodzi o to że poważnych witryn nie stawia się na gotowcach, to świadczy o małym profesjonalizmie właścicieli strony. Przynajmniej wiele osób tak uważa.

mix napisał:
i znowu nie prawda... ale nawet gdyby była myślę, że powinieneś najpierw przeczytać uważnie licencję (o ile dasz radę rozszyfrować czy to Joomla czy Mambo)

Czy Szuman wspominał coś o licencji?

mix napisał:
jakim skrypcie? usunięte? to znaczy że co? nie ma w stopce info co to jest? no jakoś nigdzie nie nikt takich spraw nie publikuje w stopce, od tego <meta name="Generator" content="..."> a nie stopka.

<meta name="Generator" służy do informacji o edytorze html służącym do stworzenia tej strony, a nie wersji skryptu użytego do budowy strony.
Publikują ludzie takie informacje w stopce (forum PHPBB, SMF), chociaż w przypadku joomli i mambo licencja tego nie wymaga.
mix napisał:
Reasumując szanowny kolego, zanim napiszesz kolejną bzdurę o czyjejś stronie, sprawdź ile z twoich przypuszczeń jest zgodnych z prawdą bo nie tylko komuś ale i sobie wystawiasz opinię.

Nie rozumiem po co tak się jeżysz szanowny kolego. Nawet jeżeli nie zgadzasz się z opinią Szumana - można to napisać spokojnie.
PS
Strona czasami ładuje się koszmarnie długo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mix
PostWysłany: 25 Sty 2008, 18:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 3


Cóż może i faktycznie niepotrzebnie się uniosłem, przepraszam.
Jednak pozwolę sobie na małą polemikę tego co już napisałeś.
voy-tech napisał:
Chodzi o to że poważnych witryn nie stawia się na gotowcach, to świadczy o małym profesjonalizmie właścicieli strony. Przynajmniej wiele osób tak uważa.

Wiesz być może mały profesjonalizm ale sięgając pamięcią do poprzednich witryn rzeczonej firmy gdzie nie były to gotowce
a ich wykonanie pozostawiało wiele do życzenia, jak i aktualizacja... czegokolwiek. I tu chciałbym powiedzieć, że pewnie jest wielu profesionalnych wykonawców stron, a ich dokonania są lepsze lub gorsze tylko czy myślisz, że tą (lub każdą inną) firmę stać na takie eksperymenty? Nadmienię, że to również idzie z twoich pieniędzy kolego o ile płacisz abonament. Zaś druga sprawa jest taka, że OSM stworzył chyba najbardziej popularny CMS na świecie, który posiada ogromną ilość rozszerzeń i ta nieprzerwanie rośnie i który wykorzystują n a w e t profesionaliści (ciekawe tylko czy wtedy też tak jak ty się na ten temat wypowiadają). Nie wiem czy po prostu chciałeś powiedzieć że np Joomla czy Mambo jest dla nieuków ale wtedy chyba obraziłbyś użytkowników tych CMS-ów (i być może niektórych profesjonalistów) Smile.

voy-tech napisał:
Czy Szuman wspominał coś o licencji?

o licencji wspomniałem ja w stosunku do całego kontekstu wypowiedzi:
strona w Joomla (lub Mambo), zmieniona ścieżka do panelu administracyjnego na /admin (IMO mało pomysłowe), zmieniona strona logowania do panelu, usunięte ze źródła informacje o skrypcie.

voy-tech napisał:
<meta name="Generator" służy do informacji o edytorze html służącym do stworzenia tej strony, a nie wersji skryptu użytego do budowy strony.
Publikują ludzie takie informacje w stopce (forum PHPBB, SMF), chociaż w przypadku joomli i mambo licencja tego nie wymaga.

No i właśnie jest tam napisane co zostało użyte bo jeden jak i drugi CMS nie jest tylko skryptem, a całym systemem zarządzania treścią - skryptów różnej maści jest tam całe mnóstwo, stopkę w tym wypadku zajmują inne rzeczy - a skoro licencja tego nie wymaga nie ma o czym pisać...

voy-tech napisał:
Nie rozumiem po co tak się jeżysz szanowny kolego. Nawet jeżeli nie zgadzasz się z opinią Szumana - można to napisać spokojnie.

Zweryfikowałem i napisałem spokojniej, nie lubię opinii wyssanych z palca.

voy-tech napisał:
PS
Strona czasami ładuje się koszmarnie długo.

Czy słowo czasami nie wskazuje na kondycję twojego lub serwerowego łącza?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
voy-tech
PostWysłany: 25 Sty 2008, 18:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Gaduła
Gaduła

Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 286

Ostrzeżeń: 1

mix napisał:
voy-tech napisał:
PS
Strona czasami ładuje się koszmarnie długo.

Czy słowo czasami nie wskazuje na kondycję twojego lub serwerowego łącza?


Właśnie przed chwilą sprawdzałem ponownie ładownie się strony radia. Wymiękłem po 20 sekundach, nie czekałem dalej. Natomiast moje łącze ma sie wyśmienicie (jak zwykle) Data i godzina na górze po prawej:



Jeżeli to wina serwera, to również świadczy o nieprofesjonalnym podejściu. Jeżeli serwerek się nie wyrabia - kupuje się lepszy.
Słowo czasami użyłem - ponieważ tylko za pierwszym razem strona załadowała się w dość względnym czasie. Pozostałe 4 próby w różnych odcinkach czasu spełzły na niczym.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mix
PostWysłany: 25 Sty 2008, 20:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 3


voy-tech napisał:
mix napisał:
voy-tech napisał:
PS
Strona czasami ładuje się koszmarnie długo.

Czy słowo czasami nie wskazuje na kondycję twojego lub serwerowego łącza?


Właśnie przed chwilą sprawdzałem ponownie ładownie się strony radia. Wymiękłem po 20 sekundach, nie czekałem dalej. Natomiast moje łącze ma sie wyśmienicie (jak zwykle) Data i godzina na górze po prawej:



Jeżeli to wina serwera, to również świadczy o nieprofesjonalnym podejściu. Jeżeli serwerek się nie wyrabia - kupuje się lepszy.
Słowo czasami użyłem - ponieważ tylko za pierwszym razem strona załadowała się w dość względnym czasie. Pozostałe 4 próby w różnych odcinkach czasu spełzły na niczym.

Pozdrawiam.


Mi ładuje się ładnie w ciągu 10 sekund a łącze mam słabsze niż ty. Być może masz słaby komp lub mimo wszystko słabego dostawcę neta, ale to tylko dygresja, ja nie potrzebuję dowodów. za to pomyśl o np nasza-klasa.pl tam to dopiero musi być nieprofesjonalne wykonanie... no ale może masz taką siłę sprawczą że uda ci się przekonać providera RR o swojej racji Smile

Ale temat zszedł na psy a na samym początku dotyczył loga RR
Cóż powiem wszystkim tyle, że faktycznie jest mało radiowe fakt ale nikto tego tak nie wybrał bo tylko mu się podobało - była komisja i głosowanie. Zwróćcie też uwagę, że facet który wygrał konkurs na to właśnie logo po pół roku później wygrał kolejny konkurs na logo [url=http://www.ris-pomorskie.pg.gda.pl/index.php?id=news&tx_ttnews%5Btt_news%5D=240&tx_ttnews%5BbackPid%5D=390&cHash=569d3b3da1]woj
. pomorskiego[/url], myślę że coś to o tym świadczy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2 Strona 2 z 2


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Wasze konkursy » Konkurs na logo Polskiego Radia Rzeszów
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group