Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » PHP / MySQL oraz inne bazy danych » Dlaczego zmienna sesyjna nie ustawia się poprawnie?

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Dlaczego zmienna sesyjna nie ustawia się poprawnie? « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
doro
PostWysłany: 11 Lut 2008, 14:31    Temat postu: Dlaczego zmienna sesyjna nie ustawia się poprawnie? Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 25 Cze 2007
Posty: 21

Skąd: Kraków

Czemu po wykonaniu tego kodu na stronie wyswietla sie:

::nie2

kiedy mam włączoną obsługę javaScript?

? czy ktos moze wie? (a moze to oczywiste :] )

Kod:

<?php

    if(!isset($_SESSION['zmienna'])){
   
        $_SESSION['zmienna'] = "nie1";
   
    }
?>      


<script>
<!--

var nStr = '<?php $_SESSION['zmienna'] = "tak" ?>'

document.write(nStr);

-->_
</script>

<noscript>
<?php $_SESSION['zmienna']="nie2"; ?>
</noscript>

<?php
echo '::'.$_SESSION['zmienna'].'<br>';
?>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
voy-tech
PostWysłany: 11 Lut 2008, 16:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Gaduła
Gaduła

Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 286

Ostrzeżeń: 1

Co innego ma się wyświetlić po tej linijce kodu:
Kod:

<?php $_SESSION['zmienna']="nie2"; ?>

?
...i po co ta java?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
doro
PostWysłany: 12 Lut 2008, 10:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 25 Cze 2007
Posty: 21

Skąd: Kraków

Mam formularz w ktorym podane sa ceny produktu w zaleznosci od wybranej gwarancji. Teraz w polu rozwijalnym mam typy gwarancji i chodzi mi o to zeby po wybraniu konkretnej opcji wyswitlila mi sie cena. Wydaje mi sie ze najszybciej zrobi sie to w javaScript. Mozesz mi podsunac inny pomysl? strona pisana jest w phpie.

Dzieki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » PHP / MySQL oraz inne bazy danych » Dlaczego zmienna sesyjna nie ustawia się poprawnie?
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group