Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » PHP / MySQL oraz inne bazy danych » Usuwanie rekordów w bazie danych za pomocą przycisku

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Usuwanie rekordów w bazie danych za pomocą przycisku « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
Piotrol
PostWysłany: 04 Maj 2008, 20:53    Temat postu: Usuwanie rekordów w bazie danych za pomocą przycisku Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 6


Witam

Chciałbym zrobić na stronie przycisk, który kasuje wszystkie rekordy w bazie danych MYSQL.

Ma ktoś jakąś koncepcje?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
Martin
PostWysłany: 04 Maj 2008, 22:36    Temat postu: Usuwanie rekordów w bazie danych za pomocą przycisku Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Admin
KCS_Admin

Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 5566

Skąd: Piaseczno

Piotrol napisał:
Chciałbym zrobić na stronie przycisk, który kasuje wszystkie rekordy w bazie danych MYSQL.

Wszystkie dane możemy usunąć z wybranej tabeli, wykonując instrukcję TRUNCATE TABLE. Przypisz pod przycisk lub link odwołanie do komendy sql:
Kod:
TRUNCATE TABLE nazwa_tabeli;

Jeżeli chcesz skasować całą tabelę łącznie z jej zawartością użyj:
Kod:
DROP TABLE nazwa_tabeli;

_________________
Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Piotrol
PostWysłany: 04 Maj 2008, 22:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 6


W końcu mi się to udało zrobić w taki sposób:

Kod:
if(isset($_POST['czysc']))
{
$tab=mysql_query("DELETE FROM los");
}

echo '<form name="http://localhost/~Piotrol/p7.php" method="post">
<input type="submit" name="czysc" value="zacznij od nowa!"/>
</form>';


A da się jakoś inaczej przypisać pod przycisk np te polecenie: $tab=mysql_query("DELETE FROM los");

Pewnie jakoś za pomocą javyscript:>? Tylko właśnie za pomocą onclicka mi coś nie wychodziło
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » PHP / MySQL oraz inne bazy danych » Usuwanie rekordów w bazie danych za pomocą przycisku
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group