Autor |
Wiadomość
|
mczaja |
Wysłany: 05 Cze 2008, 21:51 Temat postu: Problem z poprawnością kodu |
|
|
Stały bywalec
|
Witam,
mam kod skryptu:
Kod: | session_start();
if($_POST['captcha'] != $_SESSION['captcha']){
echo '<font style="color:#c03400;">Niepoprawnie przepisałeś kod z obrazka<br />';
} else {
if ($mode==zapisz) {
if ($nick!="" and $tresc!="") {
$staryplik=fopen("wpisy.txt","r");
$starewpisy=fread($staryplik,filesize("wpisy.txt"));
fclose($staryplik);
$nick=eregi_replace("<[^>]*>","",$nick);
$email=eregi_replace("<[^>]*>","",$email);
$url=eregi_replace("<[^>]*>","",$url);
$tresc=eregi_replace("<[^>]*>","",$tresc);
$tresc=eregi_replace("","<br />",$tresc);
$data=date("d-m-Y");
$wpis=$nick."|".$email."|".$url."|".$tresc."|".$data."\n";
$nowyplik=fopen("wpisy.txt","a");
fputs($nowyplik,$wpis);
fclose($nowyplik);
echo"<script type=\"text/JavaScript\">location.href='".$glownyplik."?page=book&mode=pokaz&start=0';</script>";
} else {
echo"Pola Nick oraz Tresc musza byc wypelnione.<br /><br />- <a href=\"".$glownyplik."?page=book&mode=dodaj\">Powrot</a> -";
};
|
I gdzies tu jest błąd tylko nie wiem gdzie, jak wrzucę to na serwer to wyskakuje mi:
Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/azymek/public_html/mateoo/index.php on line 104
Tyle ze ta linijka 104 to jest linijka w ktorej jest tylko znacznik </html>
Z góry dzięki za pomoc _________________ Azymek Zdzieszowice - Bieg na orientacj?. Rowerowa jazda na orientacj?
Mój Bliplog |
|
Powrót do góry |
|
|
KCS |
Wysłany: Temat postu: Reklama w KCS |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
zakrecony |
Wysłany: 06 Cze 2008, 06:48 Temat postu: |
|
|
Znawca
|
a ten srednik na końcu kodu to tak dla ozdoby?
jezeli to jest cały kod, to na końcu brakuje ze 2 nawiasów }} _________________ Twoje darmowe ogloszenia internetowe. Zawsze aktualna baza ogloszen.
Multipart - jcb czscci zamienne do maszyn bydowlanych.
Gdzie wypoczac Super noclegi w Polsce - baza obiektów rekreacyjno wypoczynkowych. |
|
Powrót do góry |
|
|
mczaja |
Wysłany: 06 Cze 2008, 12:27 Temat postu: |
|
|
Stały bywalec
|
zakręcony dzięki ten błąd rozwiązany, ale dalej wyskakuje następny błąd:
Cytat: | Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/azymek/public_html/mateoo/index.php:7) in /home/azymek/public_html/mateoo/index.php on line 65
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/azymek/public_html/mateoo/index.php:7) in /home/azymek/public_html/mateoo/index.php on line 65 |
a ta 65 linijka to :
I nie wiem. Nie bardzo sie znam dla tego proszę Was o pomoc _________________ Azymek Zdzieszowice - Bieg na orientacj?. Rowerowa jazda na orientacj?
Mój Bliplog |
|
Powrót do góry |
|
|
zakrecony |
Wysłany: 06 Cze 2008, 13:01 Temat postu: |
|
|
Znawca
|
to:
session_start();
ob_start();
dajesz na samym początku index.php, choć nie wiem czy tylko tam, bo nie mam zielonego pojecia jak ta strona jest poukładana
a to:
ob_end_flush();
dajesz na samym końcu
wszystkie inne session_start(); wywalasz, i zainteresuj sie bliżej jakimis podstawami php, bo przyjdzie taki moment, że zaczniesz prosić o powazniejsze rzeczy, a ktoś może nie mieć czasu i będzie lipa _________________ Twoje darmowe ogloszenia internetowe. Zawsze aktualna baza ogloszen.
Gdzie wypoczac Super noclegi w Polsce - baza obiektów rekreacyjno wypoczynkowych. |
|
Powrót do góry |
|
|
mczaja |
Wysłany: 06 Cze 2008, 13:43 Temat postu: |
|
|
Stały bywalec
|
|
Powrót do góry |
|
|
zakrecony |
Wysłany: 06 Cze 2008, 17:54 Temat postu: |
|
|
Znawca
|
jak mam czas i znam rozwiązanie to czasem pomogę _________________ Twoje darmowe ogloszenia internetowe. Zawsze aktualna baza ogloszen.
|
Powrót do góry |
|
|
|