Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » PHP / MySQL oraz inne bazy danych » Banalny formularz na stronę

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Banalny formularz na stronę « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
DjDeamon
PostWysłany: 13 Cze 2008, 10:26    Temat postu: Banalny formularz na stronę Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 4


Witam!
Jestem tu nowy więc prosze nie dziwcie sie ze zadaje (dla Was) tak banalne pytanie.
Jednak wiem ze w gronie takich ekspertow predko znajde odpowiedz na moje pytanie

Wiec mam taka sprawe:
Oto moj formularz...nie wiem czy jest w 100% dobry..ale nie wysyla mi wiadomosci na maila ;/ Nie wiem co jest grane Sad
Prosze o pomoc


formularz.html
Kod:

<center>
 <form action="zamowienie.php" method="GET">

Rozmiar koszulki<br>
 <input type=radio name=f5 value="s">S<br>
<input type=radio name=f5 value="l">L<br>
<input type=radio name=f5 value="xl">XL<br>
<br>
 <input type=checkbox name=f3 value=1>Proszę o dostarczenie faktury<br>

<br>
<INPUT type=submit value=Wyslij>
<input type=reset><br>

</form>



zamowienie.php
Kod:


<?php

// dane o odbiorcy, nadawcy
$odbiorca="djdeamon@wp.pl";
$tytul="Zamowienie z sklepu MR";
$nadawca = "Zamowienie";


 if (!empty($_GET['f3']))
{
print "Użytkownik zamawia fakturę'";
print "<br>\n\t";
}else
{
print "Użytkownik NIE chce dostać faktury";
print "<br>\n\t";
}

//pobieranie pierwszej zmiennej

if (!empty($_GET['f5']))
{
print "Rozmiar koszulki \n\t";
if ($_GET['f5'] == "s") print "S";
if ($_GET['f5'] == "l") print "L";
if ($_GET['f5'] == "xl") print "XL";
print "<br>\n\t";
}
else print "nie określono kategorii";

// wysłanie listu
     if (mail($_GET['f3'],$_GET['f5'])
   {
   print "E-mail z załącznikiem został wysłany poprawnie.";
   }
   else
   {
   print "E-mail NIE został wysłany poprawnie.
   <br>Prosimy o <a href=\"javascript:history.back();\">powrót</a> i wysłanie e-maila ponownie.";
   }
}
?>

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
kristooki
PostWysłany: 13 Cze 2008, 11:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 924

Skąd: Kraków

tu jest bład

PHP:


<?
...

if (
mail($_GET['f3'],$_GET['f5']) 

..
?>




zmienna f3 to "proszę o dostarczenie faktury" a nie adres e-mail

powinno być coś w stylu

Kod:
if (mail($odbiorca, $tytul, $tresc_zamowienia))


z treść zamówienia zrobisz tak:

Kod:

 $tresc_zamowienia = "rozmiar koszulki: ".$_GET['f5']." Faktura: ".$_GET['f3'];


pisane z głowy Wink
_________________
KRISTOOKI

Podczas zamawiania pakietu startowego wpisz [/url] | kod polecajacy Mobile Vikings i odbierz 19 zl za darmo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
DjDeamon
PostWysłany: 13 Cze 2008, 11:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 4


a gdzie mam wstawic
Kod:

$tresc_zamowienia = "rozmiar koszulki: ".$_GET['f5']." Faktura: ".$_GET['f3'];

Przepraszam ze tak nudze..ale jetsem raczkujacy Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kristooki
PostWysłany: 13 Cze 2008, 13:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 924

Skąd: Kraków

po
Kod:
else print "nie określono kategorii";

_________________
KRISTOOKI

Podczas zamawiania pakietu startowego wpisz [/url] | kod polecajacy Mobile Vikings i odbierz 19 zl za darmo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
DjDeamon
PostWysłany: 13 Cze 2008, 16:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 4


mam tak i nadal nie dziala.. Sad HELP ME....
Kod:


<?php

// dane o odbiorcy, nadawcy
$odbiorca="djdeamon@wp.pl";
$tytul="Zamowienie z sklepu MR";
$nadawca = "Zamowienie";


 if (!empty($_GET['f3']))
{
print "Użytkownik zamawia fakturę'";
print "<br>\n\t";
}else
{
print "Użytkownik NIE chce dostać faktury";
print "<br>\n\t";
}

//pobieranie pierwszej zmiennej

if (!empty($_GET['f5']))
{
print "Rozmiar koszulki \n\t";
if ($_GET['f5'] == "s") print "S";
if ($_GET['f5'] == "l") print "L";
if ($_GET['f5'] == "xl") print "XL";
print "<br>\n\t";
}
else print "nie określono kategorii";
$tresc_zamowienia = "rozmiar koszulki: ".$_GET['f5']." Faktura: ".$_GET['f3'];

// wysłanie listu
    if (mail($odbiorca, $tytul, $tresc_zamowienia))
   {
   print "E-mail z załącznikiem został wysłany poprawnie.";
   }
   else
   {
   print "E-mail NIE został wysłany poprawnie.
   <br>Prosimy o <a href=\"javascript:history.back();\">powrót</a> i wysłanie e-maila ponownie.";
   }
}
?>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DjDeamon
PostWysłany: 15 Cze 2008, 10:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 4


A moze ktos mi podpowie w takiej sprawie...
Znalazlem gotowy formularz...jednak nie ma tutaj opcji zeby zostal on wyslany na maila... Moze wie ktos jak to zrobic..Pilnie potrzebuje pomocy i licze na Was...

zamowienie.php

Kod:

 <?php


print "twoje dane:<br><br>\n\n\t";
//pobieranie pierwszej zmiennej

print $_GET['f0'];
print "<br>\n\t";

//pobieranie drugiej zmiennej
print $_GET['f1'];
print "<br>\n\t";

//pobieranie trzeciej zmiennej
print $_GET['f2'];
print "<br>\n\t";

//pobieranie czwartej zmiennej
print $_GET['f3'];
print "<br>\n\t";

//pobieranie piątej zmiennej
print $_GET['f4'];
print "<br>\n\t";

//pobieranie szóstej zmiennej
print $_GET['f5'];
print "<br>\n\t";

print "<br><br>zostały wysłane...\n\n\t";
?>







Próbowałem taką komende..ale nie wiem gdzie to wsadzic.. Razz
Kod:

// dane o odbiorcy, nadawcy
$odbiorca="mojmail@xx.pl";
$tytul="Zamowienie";
$nadawca = "Zamowienie";
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kristooki
PostWysłany: 15 Cze 2008, 14:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 924

Skąd: Kraków

DjDeamon napisał:
Próbowałem taką komende..ale nie wiem gdzie to wsadzic.. Razz



to nie komenda...

poczytaj o funkcji mail()
_________________
KRISTOOKI

Podczas zamawiania pakietu startowego wpisz [/url] | kod polecajacy Mobile Vikings i odbierz 19 zl za darmo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » PHP / MySQL oraz inne bazy danych » Banalny formularz na stronę
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group