Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Google » Menu google - dodatkowe linki

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Menu google - dodatkowe linki « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
ralphus
PostWysłany: 07 Sie 2008, 14:54    Temat postu: Menu google - dodatkowe linki Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 31 Maj 2007
Posty: 44

Skąd: Szczecin

Jak zrobić coś takiego??


Nie wiem nawet jak nazwać temat.

To co jest umieszczone w czerwonej ramce.


Pozdrawiam
_________________
Nawet Papier toaletowy wie, ?e trzeba si? rozwija?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
dkint
PostWysłany: 07 Sie 2008, 16:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 20 Lut 2006
Posty: 115

Skąd: Zamo??

Witam

Jest taki dowcip -

Znany skrzypek przyjechał do miasta na koncert, idzie z peronu a jako, że nie wiedział gdzie jest filharmonia pyta pierwszego napotkanego pijaczka - Panie jak najlepiej trafić do filharmonii - pijak patrzy się na niego w końcu bełkocze - ćwiczyć, k..wa, ćwiczyć ...

Tak na poważnie to odpowiedź masz np. tutaj - http://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=30229

i tutaj -

http://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=29657&hl=

pozdrawiam
Krzysiek
_________________
Wirtualne roztocze ... - zapraszamy wszystkich mi?o?ników Roztocza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ralphus
PostWysłany: 07 Sie 2008, 17:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 31 Maj 2007
Posty: 44

Skąd: Szczecin

Dobry dowcip. Muszę sprzedać chłopakom na akademii.

Dzięki za podpowiedź.
_________________
Nawet Papier toaletowy wie, ?e trzeba si? rozwija?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
grejf
PostWysłany: 12 Sie 2008, 13:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Gaduła
Gaduła

Dołączył: 14 Lis 2006
Posty: 295

Skąd: Konstancin Jeziorna

Cool Fajnie, ze sie podoba.
_________________
Witam Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
ralphus
PostWysłany: 12 Sie 2008, 16:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 31 Maj 2007
Posty: 44

Skąd: Szczecin

A co mam powiedzieć??
_________________
Nawet Papier toaletowy wie, ?e trzeba si? rozwija?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Said
PostWysłany: 15 Sie 2008, 11:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 160


1. Przejrzysty kod (xhtml), 100% walidacja - bez tabelek itp.
2. Polecam uzywanie list <ul> np. do menu, glownego czy innego
3. Przygotuj sitemap w xml z odpowiednio ustawionymi wartosciami dla stron - odpowiednio tzn. nie dla wszystkich 1.0 - zastosuj rozsadna gradacje, nic na sily strony malo wazne sa poprostu malo wazne!
4. Dodaj strone do webmaster tools a nastepnie dodaj tam wczesniej stworzona sitemap-e

i badz cierpliwy..... najdluzej czekalem 3 miesiace doczekalem sie 8-miu

skad wiem ze dziala ? kazdy serwis ktory pozycjonuje posiada takie dodatkowe linki, wlasnie w ten sposob zdobyte - jeszcze rok temu to byl rarytas - teraz to wlasciwie standard - jakims wyznacznikiem moze byc PR (w ogolnym tego slowa znaczeniu) - tego nie sprawdzilem wszystkie strony ktore takie linki maja PR >= 3

pozniej mozna nimi zarzadzac w webmaster tools - linki strony
_________________
Graj online w gry flash z serii super mario. Dobra zabawa gwarantowana!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Said
PostWysłany: 15 Sie 2008, 11:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 160


aha Wink - bo zaraz zostane pojechany ze zwracam uwage na pr strony Napisalem "w znaczeniu ogolnym" - czyli jako bardzo ogolny wyznacznik wartosci (w "oczach" google) strony. Bo moim zdaniem PR nie umarl - nadal ma znaczenie jak pewnie kilkadziesiat innych skladowych wplywajacych na pozycje strony.
_________________
Graj online w gry flash z serii super mario. Dobra zabawa gwarantowana!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zakrecony
PostWysłany: 15 Sie 2008, 16:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Znawca
Znawca

Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 575


a jak wytłumaczysz to:
html
na tabelach
w menu nie ma list
nie ma sitemapy xml
nie ma strony w webmasters tools

http://www.google.pl/search?hl=pl&rlz=1T4GGLJ_plPL287PL288&q=on-line24h&lr= pierwszy wynik Smile
_________________
Twoje darmowe ogloszenia internetowe. Zawsze aktualna baza ogloszen.
Multipart - jcb czscci zamienne do maszyn bydowlanych.
Gdzie wypoczac Super noclegi w Polsce - baza obiektów rekreacyjno wypoczynkowych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lexy
PostWysłany: 15 Sie 2008, 17:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 867


ralphus, to są linki witryn wyświetlające się kiedy strona pojawia się na 1 pozycji i spełnia jeszcze kilka punktów.

Obserwując swoje strony, które mają już linki witryn widzę, że muszą one mieć już spory staż i stabilne pozycje w Google. Poza tym, struktura linków powinna być przejrzysta. Podstrony wyświetlające się jako linki witryn nie muszą być dodatkowo linkowane z zewnątrz i zdarza się, że wybierane są te podstony, na których wyróżnieniu nie zawsze webmasterowi zależy. Na szczęście można je zablokować w narzędziach webmastera.

Więcej na temat linków witryn

zakręcony - wydaje mi się, że to o czym pisał Said to nie wymogi tylko czynniki, które mogą ułatwić zdobycie tych linków.
_________________
SEO blog | Korepetycje | Angielski
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Said
PostWysłany: 18 Sie 2008, 09:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 160


dokladnie - nigdzie nie napisalem ze inaczej sie nie da.
Jestem pewien ze Google np. nie dyskryminuje HTML-a bo nie o to chodzi, raczej (jesli juz) to wazna jest poprawnosc kodu (pozamykane znaczniki). Przejrzysta struktura jak slusznie zauwazyla Lexy, a moim zdaniem XHTML jest duzo bardziej przejzysty (czyz nie ?).
Co do stazu witryny - nie jestem pewien... testuje Wink
Ja opisalem co robilem ze stronami zeby linki dostac i jak szybko je otrzymalem - przetestowalem na 4-5 witrynach, wiec chyba mozna uznac ze dziala (?).
_________________
Graj online w gry flash z serii super mario. Dobra zabawa gwarantowana!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ralphus
PostWysłany: 18 Sie 2008, 10:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 31 Maj 2007
Posty: 44

Skąd: Szczecin

A jeżeli mam zrobioną witrynę we flashu całą?

Tzn. Strona gł. (index.php - i w każdym index'ie jest osadzony plik .swf) dzieli się na 3 podstrony 3 różnych osób (osoba/index.php - j/w). Słowa kluczowe są właściwie wypisane, ale nie mam żadnej mapy witryny.
_________________
Nawet Papier toaletowy wie, ?e trzeba si? rozwija?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
grejf
PostWysłany: 21 Sie 2008, 09:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Gaduła
Gaduła

Dołączył: 14 Lis 2006
Posty: 295

Skąd: Konstancin Jeziorna

Jesli sitemap - konwersja znakow UTF-8, na ISO nie pojdzie.
Tzn G ja łyknie, bo wygenerowac mozna w ISO, ale odrzuci Ci zaproponowanie dodania sajtmapu w panelu narzedzi webmastersa.
Czyli UTF-8 ..., ale to raczej dotyczy b.rozbudowanych stron badz dynamicznych ze zmiennymi w adresie.

Xhtml 1.0 nie jest nowym algorytmen, w ktorym wiekszosc rzeczy sie przypisuje sie arkuszowi stylu CSS. Im mniej kodu, a im wiecej dobrego tekstu to lepiej Wink Polecam XHTML 1.1

ralphus napisał:
A jeżeli mam zrobioną witrynę we flashu całą?

Tzn. Strona gł. (index.php - i w każdym index'ie jest osadzony plik .swf) dzieli się na 3 podstrony 3 różnych osób (osoba/index.php - j/w). Słowa kluczowe są właściwie wypisane, ale nie mam żadnej mapy witryny.


To zapewne mniejszy efekt, nie przejmuj sie jeszcze przed Toba 5 lat praktyk. Wink Very Happy , ale generalnie G rozczyta Twoja witryne we flash.
_________________
Witam Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Google » Menu google - dodatkowe linki
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group