Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Flash i nowoczesne rozwiązania » Formatowanie plików XML we Flashu przy pomocy CSS

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Formatowanie plików XML we Flashu przy pomocy CSS « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
wena2k432
PostWysłany: 23 Lip 2009, 19:51    Temat postu: Formatowanie plików XML we Flashu przy pomocy CSS Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 25


Mam mały problemik. Przerabiam swoją stronę tak, aby zawartość była ładowana z plików XML do animacji Flash. Ponieważ chcę, aby wszystko ładnie wyglądało potrzebuję użyć formatowania CSS. Problem jest taki, że gdy ładuję style to w miejscu, w którym powinien być tekst nic nie widać. Bez załadowania styli wszystko jest dobrze, tylko tekst jest nie sformatowany. O co tu chodzi Question

Poniżej zamieszczam actionscrypt i plik css:

var format:TextField.StyleSheet = new TextField.StyleSheet();
format.load("xmlcss.css");
format.onLoad = onCSSLoaded;

function onCSSLoaded(success : Boolean) {
if (success) {
text.styleSheet = format;
}
else {
trace("CSS error");
}
}

var xml:XML = new XML();
xml.ignoreWhite = true;
xml.load("artykul1.xml");
xml.onLoad = onXMLLoaded;

function onXMLLoaded(success : Boolean) {
if (success) {
var body:String = xml.firstChild.childNodes[0].childNodes[0].firstChild.nodeValue;
text.htmlText = body;
}
else {
trace("XML error");
}
}



/* <![cdata[*/

tytul {
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 16px;
font-weight: bold;
color: #F4B10A;
text-align:center;
}

autor {
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 14px;
font-style: italic;
color: #F4B10A;
text-align:center;
}

tekst {
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 14px;
color: #F4B10A;
text-align: justify;
padding-left: 20px;
}

pogrubienie {
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 14px;
font-weight: bold;
color: #F4B10A;
margin-left: 20px;
}

literatura {
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 14px;
font-style: italic;
color: #F4B10A;
margin-left: 20px;
}
/* ]]>*/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
SerU
PostWysłany: 23 Lip 2009, 20:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 23 Kwi 2009
Posty: 40

Skąd: Maidstone, UK

Trochę namieszane w kodzie. Może zrób to na pliku txt.



var my_styleSheet:TextField.StyleSheet = new TextField.StyleSheet();
my_styleSheet.load("style.css");
my_styleSheet.onLoad = function(success:Boolean) {
if (success) {
go();
}
};
function go() {
pole.styleSheet = my_styleSheet;
loadVariables("plik_tekstowy.txt", "");
}
function create() {
destW = Stage.width/2-this._xscale;
destH = Stage.height/2-this._yscale;
_root.createTextField("pole", 1, destW, destH, 150, 200);
_root.pole.selectable = true;
_root.pole.multiline = true;
_root.pole.wordWrap = true;
_root.pole.border = true;
_root.pole.html = true;
_root.pole.variable = "txt";
}
create();

a plik_textowy.txt rozpocznij od &txt=
_________________
www.FlashIMG.com
www.ImgAV.com
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
wena2k432
PostWysłany: 24 Lip 2009, 16:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 25


Ok. problem rozwiązałem w ten sposób, że zamiast ładować pliki do pola tekstowego stworzonego ręcznie we flashu, tworzę pole przy pomocy actionscript i dopiero ładuję pliki.

Mam jednak kolejny problem. Jak zrobić górne i dolne indeksy, bo funkcja vertical-align w css nie działa. Może trzeba zmienić jakieś ustawienia??
_________________
www.chemikalni.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Flash i nowoczesne rozwiązania » Formatowanie plików XML we Flashu przy pomocy CSS
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group