Autor |
Wiadomość
|
pasylw |
Wysłany: 12 Kwi 2006, 19:46 Temat postu: Dziwne ale przydatne narzędzie |
|
|
 Bywalec

|
http://www.sitening.com/tools/seo-analyzer/ - może to jest znane ale ja trafiłem tu dziś przypadkiem. Hmm przetestowałem swoje stronki i doszedłem do wniosku że im wydawała mi się gorsza to dostała w teście wiecej punktów wyszło mi od 45 do 70 hmmm KCS dostał 35 tyle co google.pl - Katalog martina bodajże o 10 wiecej - nawet strona którą martin ostanio dodał do najgorszych miała wiecej. No ale np http://www.w3.org/ ma 100 na 100. |
|
Powrót do góry |
|
 |
KCS |
Wysłany: Temat postu: Reklama w KCS |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
GulaNET |
Wysłany: 12 Kwi 2006, 20:56 Temat postu: |
|
|
 Nowicjusz

|
Nasz katalog dostał 90, ale to nic nie znaczy, podejrzewam że dane bierze tylko z wyszukiwarki google.com a to nijak się ma do polskich warunków, jeśli chodzi o pozycjonowanie polskich stron.
Pozdrawiam _________________ GulaNET
*Elitarny Katalog Stron* |
|
Powrót do góry |
|
 |
pasylw |
Wysłany: 25 Kwi 2006, 07:58 Temat postu: |
|
|
 Bywalec

|
http://www.silktide.com/ kolejna ciekawostka do testowania stronek.
P.S jesli wynik wyjdzie powyzej 8.8 to pojawi się link do tej strony na liscie top 750 z PR 6 hehehe. (chyba - nie wiem na 100% bo moje miały niższy ale google dodałem - ma 8.3 i sie pojawiło) |
|
Powrót do góry |
|
 |
idaho666 |
Wysłany: 25 Kwi 2006, 09:11 Temat postu: |
|
|
 Wszechwiedzący

Ostrzeżeń: 1
|
65 na 100. ale to nie ma wielkiego sensu.
a tym drugim dostalem 7.5 i jakis tam button trzeba sie wczytac moze warto to na strone dac hehe. mialbym 9, gdyby nie jakies dostepnosc dla inwalidow... co to jest?? ;P
pozdrowionka _________________ katalog seo ~ wzroscik
Kapturek |
|
Powrót do góry |
|
 |
szuman |
Wysłany: 25 Kwi 2006, 18:54 Temat postu: |
|
|
 Przyjaciel KCS

|
idaho666 napisał: | mialbym 9, gdyby nie jakies dostepnosc dla inwalidow... co to jest?? ;P |
to sa wymogi unijne, ze wszelka infrastukrura musi byc zoptymalizowana z mysla o inwalidach  _________________ Mój osobisty blog oraz blog ?lubny mój i mojej ?ony |
|
Powrót do góry |
|
 |
pasylw |
Wysłany: 25 Kwi 2006, 19:22 Temat postu: |
|
|
 Bywalec

|
szuman napisał: | idaho666 napisał:
mialbym 9, gdyby nie jakies dostepnosc dla inwalidow... co to jest?? ;P
to sa wymogi unijne, ze wszelka infrastukrura musi byc zoptymalizowana z mysla o inwalidach |
Pewnie czcionka za mała  _________________ Zapraszam wszystkich do pi?kniej podkarpackiej gminy Jawornik Polski a jak tam ju? dojedziesz to sprawd? co Ci ma do zaoferowania Gminna Biblioteka Publiczna. Zapraszam równie? do pi?knej miejscowo?ci ZBYLITOWSKA GÓRA ko?o Tarnowa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
suave |
Wysłany: 25 Kwi 2006, 19:37 Temat postu: |
|
|
Nowicjusz

|
Raczej możliwość odczytania przez osoby niewidzące - tekst zawsze zamiast/oprócz obrazka. _________________ M. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Buk?ak |
Wysłany: 25 Kwi 2006, 20:48 Temat postu: |
|
|
 Stały bywalec

|
|
Powrót do góry |
|
 |
pasylw |
Wysłany: 26 Kwi 2006, 18:30 Temat postu: |
|
|
 Bywalec

|
http://www.linkstore.pl/ ciekawi mnie ile według tego warte są linki na Waszych stronach. Moja jedna dostała by aż 6 zł za link 30 dniowy hehehe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
suave |
Wysłany: 27 Kwi 2006, 07:27 Temat postu: |
|
|
Nowicjusz

|
Ja to się nawet nie przyznaję..  _________________ M. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Martin |
Wysłany: 27 Kwi 2006, 07:37 Temat postu: |
|
|
 KCS_Admin

|
pasylw napisał: | http://www.linkstore.pl/ Wink ciekawi mnie ile według tego warte są linki na Waszych stronach. |
Według mnie te narzędzie jest nie obiektywne i nie poprawnie działające, bo z tego wynika, że raczej do wyceny linku biorą ilość różnych linków na stronie (linki wychodzące). Szkoda, że NIE brana jest pod uwagę moc linków, bo to tylko ocenić potrafi Google.
Dla przykładu Katalog Ciekawych Stron który ma bardzo mocne linki, ale ma dużo linków na swoich stronach wychodzących automatycznie dostał mniejszą cenę (3zł) za link niż np: moja strona prywatna Borkowscy, która ma mało linków wychodzących i system wycenił tam link na 29.59 zł [ktoś chce kupić? - sprzedam taki link na każdej podstronie prywatnej strony za 30 zł/miesiąc - chętnych zapraszam na PW]  _________________ Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami |
|
Powrót do góry |
|
 |
pasylw |
Wysłany: 27 Kwi 2006, 08:27 Temat postu: |
|
|
 Bywalec

|
Martin napisał: | moja strona prywatna Borkowscy, która ma mało linków wychodzących i system wycenił tam link na 29.59 zł [ktoś chce kupić? - sprzedam taki link na każdej podstronie prywatnej strony za 30 zł/miesiąc - chętnych zapraszam na PW |
To hehe może warto się zarejestrować u nich i posprzedawać parę linków. Mały link i 30 zł w kieszeni  _________________ Zapraszam wszystkich do pi?kniej podkarpackiej gminy Jawornik Polski a jak tam ju? dojedziesz to sprawd? co Ci ma do zaoferowania Gminna Biblioteka Publiczna. Zapraszam równie? do pi?knej miejscowo?ci ZBYLITOWSKA GÓRA ko?o Tarnowa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
idaho666 |
Wysłany: 27 Kwi 2006, 10:43 Temat postu: |
|
|
 Wszechwiedzący

Ostrzeżeń: 1
|
hehe ale nedza. moja strona zostala wyceniona na 0.46zl!!!
powiem tak. system sie mocno nie sprawdza. link vendor wycenil juz na 4.44 [oni maja w $ ?]
ale najlepsze jest np www.ling.pl - maja ponad 8 milionow odslon miesiecznie, mase reklamodawcow, a wycena linku na 35 zl... _________________ katalog seo ~ wzroscik
Kapturek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Martin |
Wysłany: 27 Kwi 2006, 10:54 Temat postu: |
|
|
 KCS_Admin

|
Jednym słowem w wycenie linku ze swoją prywatną stroną mogę rywalizować z ling.pl stąd stwierdzam, że ich wyliczenia można sobie w d.....e wsadzić! Z całym szacunkiem  _________________ Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami |
|
Powrót do góry |
|
 |
szuman |
Wysłany: 27 Kwi 2006, 20:51 Temat postu: |
|
|
 Przyjaciel KCS

|