Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Roboty » Odwiedziny robotów polskich i zagranicznych

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 Odwiedziny robotów polskich i zagranicznych « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
kristooki
PostWysłany: 25 Sie 2006, 22:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 924

Skąd: Kraków

to jest forum phpBB takie jak to (no tylko że phpBB by Przemo)
Myśle że taki skrypt - dopasowany do takiego forum byłby wykorzystywany na wielu forach.
W sumie na forum KCS takie coś też by było ciekawe
_________________
KRISTOOKI

Podczas zamawiania pakietu startowego wpisz [/url] | kod polecajacy Mobile Vikings i odbierz 19 zl za darmo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
Jurij
PostWysłany: 25 Sie 2006, 22:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Moderator
KCS_Moderator

Dołączył: 26 Wrz 2005
Posty: 186


ok Smile dobry pomysl
_________________
- Program do robienia miniaturek stron www
- закладка каталог україномовних веб ресурсів
- Przedszkole AWF

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
cyzyk
PostWysłany: 05 Paź 2006, 13:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 29 Wrz 2006
Posty: 5


zainstalowalem skrypt do zliczania odwiedzin robotow jednak mam problem wywala mi blad

Kod:

Warning: unpack() [function.unpack]: Type V: not enough input, need 4, have 1 in /home/kompres/public_html/robots_counter.php on line 59


59 linia wyglada tak
Kod:


         $PageInfo = unpack("A32Page/Vgooglebot/Vmsnbot/Vyahoo/Vnetsprint/Vonet/Vszukacz", base64_decode($Line));


zaznaczam ze polaczylem 2 skrypty razem tzn zliczanie robotow i zliczanie odwiedzin polskich robotow.

Moze ktos zna rozwiazanie mojego problemu
pozdrawiam

PS jak wyczyscze plik robot.db to problem znika ale tylko do momentu jak odwiedzi mnie jakis robot i do pliku cos sie zapisze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
JankesM
PostWysłany: 06 Paź 2006, 12:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Przyjaciel KCS
Przyjaciel KCS

Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 1445


Jak masz problem z plikami to może umieszczaj odwiedziny robotów w bazie danych, więcej informacji jak to zrobić pod adresem: http://mf-host.de/2006/08/03/robots-counter/
_________________
J@nkes (przyjaciel KCS)
B?dz zauwa?alny w Internecie! Dodaj swoj? stron? do najlepszego polskiego katalogu stron --> zobacz ciekawe strony. Nie tra? czasu i zrób to teraz! Najlepszy serwis dla e-mieszka?ca to: Piaseczno, który cz?sto czytam i udzielam si? na forum piaseczna. Polecam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jurij
PostWysłany: 06 Paź 2006, 14:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Moderator
KCS_Moderator

Dołączył: 26 Wrz 2005
Posty: 186


cyzyk Smile a moze tak poczytac cos o programowaniu ?

tych zmian, co tutaj pokazujesz, nie wystarczy do tego zeby skrypt obslugiwal 6 robotow. Trzeba zmienic rozmiar zapisywanego i zczytywanego bloku danych, tez jeszcze dodac informacjie o robotach przy zapisywaniu.
_________________
- Program do robienia miniaturek stron www
- закладка каталог україномовних веб ресурсів
- Przedszkole AWF

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
khax
PostWysłany: 20 Lis 2006, 22:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 20 Lis 2006
Posty: 133


Wrzuciłem sobie skrypt do mnie do katalogu, jak sprawdzić czy działa? Wiem, że mogę czekać, ale może da się jakoś szybciej to zobaczyć?

Druga sprawa to plik robot.db i prawa zapisu - to ma być 666 czy 777?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Martin
PostWysłany: 21 Lis 2006, 08:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Admin
KCS_Admin

Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 5566

Skąd: Piaseczno

khax napisał:
Wrzuciłem sobie skrypt do mnie do katalogu, jak sprawdzić czy działa?

Podaj adres katalogu to ci przetestuję i powiem.

Możesz też sam zainstalować narzędzie User Agent Switcher http://chrispederick.com/work/useragentswitcher/ i dzięki temu możesz podszyć się pod robota, testując poprawność działania skryptu.
_________________
Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami


Ostatnio zmieniony przez Martin dnia 21 Lis 2006, 08:46, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jurij
PostWysłany: 21 Lis 2006, 08:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Moderator
KCS_Moderator

Dołączył: 26 Wrz 2005
Posty: 186


khax napisał:
plik robot.db i prawa zapisu - to ma być 666 czy 777?

ma być 666
_________________
- Program do robienia miniaturek stron www
- закладка каталог україномовних веб ресурсів
- Przedszkole AWF

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
khax
PostWysłany: 21 Lis 2006, 10:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 20 Lis 2006
Posty: 133


Dziękuję za informacje. W międzyczasie pająki dorwały się do katalogu i licznik pokazuje mi 3 wizyty googlebota. Ciekawostką (dla mnie) jest fakt, ze plik robot.db ma 80 kB po 3 wizytach - całkiem sporo chyba.

Teraz jeszcze dodam polskie roboty i funkcjonalnie katalog powinien już działać jak należy Smile

EDIT:
Chyba coś jednak źle zrobiłem Smile Jak wpiszę w przeglądarkę adres katalog.domena.pl to pokazuje mi 3 wizyty googlebota, jak mam katalog.domena.pl/index.php to już jest tylko 1 wizyta od google. Co robić "droga redakcjo"?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Jurij
PostWysłany: 21 Lis 2006, 10:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Moderator
KCS_Moderator

Dołączył: 26 Wrz 2005
Posty: 186


dla googlebota katalog.domena.pl i katalog.domena.pl/index.php to sa 2 rozne strony. Jeszcze poczytaj tu http://forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=16830
_________________
- Program do robienia miniaturek stron www
- закладка каталог україномовних веб ресурсів
- Przedszkole AWF

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
martyna
PostWysłany: 21 Lis 2006, 10:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Gaduła
Gaduła

Dołączył: 29 Cze 2006
Posty: 236

Skąd: Warszawa

khax napisał:
Jak wpiszę w przeglądarkę adres katalog.domena.pl to pokazuje mi 3 wizyty googlebota, jak mam katalog.domena.pl/index.php to już jest tylko 1 wizyta od google.

Najlepszy przykład, który Ci to zobrazuje to:
http://forum.kataloog.info/ - PR=4
http://forum.kataloog.info/index.php - PR=5
Dlaczego? A dlatego, że to dla robota inne strony. Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal50
PostWysłany: 23 Mar 2007, 11:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 20


Nie znam się za bardzo na php więc proszę o pomoc.
Mam w index.php
<?php include("robots_counter.php"); ?>
Zlicza mi roboty (google,msn,yahoo). Chciałem dodać polskie roboty.
Wgrałem na serwer plik.php i .db
Jednak jak dodam do index.php
<? php include("robots_counter_pl.php"); ?>
przestaje mi zliczać roboty zagraniczne a zaczyna polskie.
Co mam zrobić aby to poprawić ?.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Martin
PostWysłany: 23 Mar 2007, 14:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Admin
KCS_Admin

Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 5566

Skąd: Piaseczno

Możesz zrobić coś w tym stylu:
PHP:

<?php 
include("robots_counter.php"); 
echo 
$PageInfo['googlebot'];
echo 
$PageInfo['msnbot'];
echo 
$PageInfo['yahoo'];

include(
"robots_counter_pl.php");
echo 
$PageInfo['szukacz'];
echo 
$PageInfo['onet'];
echo 
$PageInfo['netsprint'];
?>


Oczywiście nie ma tutaj wyświetlania ikonek itp..., ale chodzi o to żebyś najpierw wywołał jedne roboty, a potem dopiero drugie. Formatowanie wyświetlania musisz zrobić we własnym zakresie.
_________________
Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
rafal50
PostWysłany: 23 Mar 2007, 15:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 20


Zrobiłem tak:
W index.php zamieniłem to co było na:
PHP:

<?php 
include("robots_counter.php"); 
echo 
$PageInfo['googlebot'];
echo 
$PageInfo['msnbot'];
echo 
$PageInfo['yahoo'];

include(
"robots_counter_pl.php");
echo 
$PageInfo['szukacz'];
echo 
$PageInfo['onet'];
echo 
$PageInfo['netsprint'];
?> 



Dorobiłem wyświetlanie ikonek:
Kod:
<?
echo "
<div style='background-color:#99aabb;color:#000000;padding: 5px 5px 5px 5px;margin: 0px 0px

0px 3px;font-size:9px;font-weight:bold;'>Wizyty robotów</div>
<img src=google.jpg border=1 alt=Robot GoogleBot /> <b>$PageInfo[googlebot]</b>
<img src=msn.ico border=1    alt=Robot MSNbot /> <b>$PageInfo[msnbot]</b>
<img src=yahoo.jpg border=1 alt=Robot Yahoo! /> <b>$PageInfo[yahoo]</b>

<img src=netsprint_logo.gif border=1 alt=NetSprint /> <b>$PageInfo[netsprint]</b>
<img src=onet_logo.jpg border=1    alt=Onet /> <b>$PageInfo[onet]</b>
<img src=szukacz_logo.jpg border=1 alt=Szukacz /> <b>$PageInfo[szukacz]</b>
";
?>

Jednak teraz zlicza mi tylko polskie roboty a wartości przy Google, MSN i Yahoo nie wyświetlają się.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rafal50
PostWysłany: 24 Mar 2007, 19:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 20


Dzięki za pomoc !. Trochę zmieniłem i już działa !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny Strona 2 z 3


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Roboty » Odwiedziny robotów polskich i zagranicznych
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group