Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Narzędzia » Skrypt: Link Popularity (Google, MSN, Yahoo!)

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 Skrypt: Link Popularity (Google, MSN, Yahoo!) « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
Jurij
PostWysłany: 09 Cze 2006, 10:46    Temat postu: Skrypt: Link Popularity (Google, MSN, Yahoo!) Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Moderator
KCS_Moderator

Dołączył: 26 Wrz 2005
Posty: 186


Postanowilem udostepnic skrypt LinkPopularity. Wlasnie ten, co jest uzywany do wyswietlania danych na wizytowkach stron w katalogu. O tym Martin pisal w poscie http://forum.kataloog.info/viewtopic.php?t=1562

Skrypt mozna pobrac tu LinkPopularity

A teraz cos o skrypcie.
Kod:

/*
//      link_popularity.php
//      LinkPopularity - skrypt do sprawdzania IP i BL w serwisach Google, MSN, Yahoo!
//      IP - Indexed Pages BL - Back Links
//
//      Copyright (C) 2006 Yuriy Hatala (yuriy@myth.org.ua)
//
*/

/*      
//      Skrypt jest udostepniany za darmo,
//      ale bedze mi milo jezeli umiescisz na swojej stronie link
//      ----------------------------------------------------------------------
//      <a href="http://zakladka.org.ua" target="_blank">Katalog Ukraińskich Stron</a>
//
//      lub kod Google AdSense
/*
      <script type="text/javascript"><!--
      google_ad_client = "pub-1115211806019693";
      google_ad_channel ="8871513117";
      google_ad_width = 234;
      google_ad_height = 60;
      google_ad_format = "234x60_as";
      google_ad_type = "text_image";
      //--></script>
      <script type="text/javascript"
           src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
      </script>
/*

/*
//      INSTALACJA
//      ----------------------------------------------------------------------
//      1.    Sworzyc na serwerze katalog "lp_cache" z prawami do zapisu
//      2.    W tym katalogu stworzyc plik ".htaccess"
//      2.1   zapisac do pliku ".htaccess" :
//            <limit POST GET>
//            deny from all
//            </limit>
//      3.   Skopijowac plik "link_popularity.php" na serwer
//      ----------------------------------------------------------------------
//
//      JAK KORZYSTAC ZE SKRYPTU
//      ----------------------------------------------------------------------
//      dane o LinkPopularity sa przechowywany w plikach i sa wazne przez 24 godziny,
//      po uplywie tego czasu przy ponownym wywolaniu skryptu dane zostana zaktualizowane.
//      zeby zmienic czas waznosci danych (czas keszowania) wystarczy zmienic wartosc zmiennej CACHE_TIME.
//      Czas jest podawany w sekundach ( 86400 sec. = 24 godziny )
//   
//      define("CACHE_TIME", 86400);
//   
//      <?php
//         include("link_popularity.php");

//         // $website - tu podac URL strony, dla ktorej chcesz sprawdzic LinkPopularity
//         $website = "http://zakladka.org.ua";
//         $lp_test = LinkPopularity($website);
//
//         echo "Google IP : ".$lp_test['Google']['ip'];
//         echo "Google BL : ".$lp_test['Google']['bl'];
//
//         echo "MSN IP : ".$lp_test['MSN']['ip'];
//         echo "MSN BL : ".$lp_test['MSN']['bl'];
//
//         echo "Yahoo! IP : ".$lp_test['Yahoo!']['ip'];
//         echo "Yahoo! BL : ".$lp_test['Yahoo!']['bl'];
//      ?>
*/

_________________
- Program do robienia miniaturek stron www
- закладка каталог україномовних веб ресурсів
- Przedszkole AWF

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
kameleon
PostWysłany: 09 Cze 2006, 13:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 03 Sie 2005
Posty: 952


Nie mam, gdzie tego przetestować ale jeżeli to ten skrtypt jaki macie w katalogach KCS i PKS to na pewno jest dobry
Good
_________________
WA?NA INFORMACJA: Je?eli masz swoj? stron? internetow? to nie tra? czasu i dodaj j? do najlepszego katalogu stron w Internecie -> Katalog Stron KCS. Nie zapomnij równie? o wpisie do równie? dobrego i przydatnego prywatnego katalogu -> Katalog Stron PKS. B?d? zauwa?alny w Internecie!

Anonymous interesuj? Ciebie udane zakupy? Je?eli tak to zapraszam Ciebie do hipermarketów Auchan na terenie ca?ej Polski
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jurij
PostWysłany: 09 Cze 2006, 14:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Moderator
KCS_Moderator

Dołączył: 26 Wrz 2005
Posty: 186


tak, jest to dokladnie ten sam skrypt Smile
_________________
- Program do robienia miniaturek stron www
- закладка каталог україномовних веб ресурсів
- Przedszkole AWF

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
JankesM
PostWysłany: 09 Cze 2006, 14:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Przyjaciel KCS
Przyjaciel KCS

Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 1445


Bardzo fajny skrypt i podziekowania za udostępnienie! Jeżeli wykorzystam to na pewno umieszczę link do Twojego katalogu.
_________________
J@nkes (przyjaciel KCS)
B?dz zauwa?alny w Internecie! Dodaj swoj? stron? do najlepszego polskiego katalogu stron --> zobacz ciekawe strony. Nie tra? czasu i zrób to teraz! Najlepszy serwis dla e-mieszka?ca to: Piaseczno, który cz?sto czytam i udzielam si? na forum piaseczna. Polecam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
j00seph
PostWysłany: 12 Cze 2006, 10:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 28 Maj 2006
Posty: 31

Skąd: Where the shadow lie

Jurij
Od siebie dodam
THX - jestes wielki - dokładnie tego szukałem ostatnio Smile
Teraz tylko to podpiąć pod GD i już mam obrazki z link popularity Smile
THX Smile
_________________
JOSEPH
-------------------
http://www.pozycjoner.net
http://forum.pozycjoner.net
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
zdróweczko
PostWysłany: 12 Cze 2006, 15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Czasem tu wpada...
Czasem tu wpada...

Dołączył: 28 Maj 2006
Posty: 57

Skąd: E?k

Muszę powiedzieć , że skrypt jes super. Dodałem do swojego katalogu. Wielkie dzięki za udostępnienie tego super narzędzia. Pozdrawiam Smile
_________________
Bo w pojedynk? wszystko jest ci??kie...
www.katalog.e12.pl
www.infrasauna.katalog.e12.pl

Je?eli masz problem ze zdrowiem, zapytaj mnie a mo?e ci pomog?...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
kameleon
PostWysłany: 13 Cze 2006, 12:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 03 Sie 2005
Posty: 952


Ciekawy jestem, czy ktoś w podziękowaniu umieści link, o którym mowa w skrypcie:
Cytat:
Skrypt jest udostepniany za darmo, ale bedze mi milo jezeli umiescisz na swojej stronie link
----------------------------------------------------------------------
<a href="http://zakladka.org.ua" target="_blank">Katalog Ukraińskich Stron</a>

Kawał roboty odwalił Jurij i mógłby ktoś w podziękowaniu pomyśleć o linku do jego katalogu.
_________________
WA?NA INFORMACJA: Je?eli masz swoj? stron? internetow? to nie tra? czasu i dodaj j? do najlepszego katalogu stron w Internecie -> Katalog Stron KCS. Nie zapomnij równie? o wpisie do równie? dobrego i przydatnego prywatnego katalogu -> Katalog Stron PKS. B?d? zauwa?alny w Internecie!

Anonymous interesuj? Ciebie udane zakupy? Je?eli tak to zapraszam Ciebie do hipermarketów Auchan na terenie ca?ej Polski
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jurij
PostWysłany: 13 Cze 2006, 13:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Moderator
KCS_Moderator

Dołączył: 26 Wrz 2005
Posty: 186


Zobaczymy, moze znajdzie sie ktos Smile
_________________
- Program do robienia miniaturek stron www
- закладка каталог україномовних веб ресурсів
- Przedszkole AWF

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
zdróweczko
PostWysłany: 14 Cze 2006, 09:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Czasem tu wpada...
Czasem tu wpada...

Dołączył: 28 Maj 2006
Posty: 57

Skąd: E?k

Link został umieszczony Smile Jeszcze raz podziękowania Jurij. Razz
_________________
Bo w pojedynk? wszystko jest ci??kie...
www.katalog.e12.pl
www.infrasauna.katalog.e12.pl

Je?eli masz problem ze zdrowiem, zapytaj mnie a mo?e ci pomog?...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
kosmita
PostWysłany: 17 Lip 2006, 12:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 2


Skrypt nie podaje BL dla googla bo: google przed liczbą backlink dodaje słówko "about of" a przedl IP "about". żeby skypt poprawnie działał trzeba: zmienić:
Kod:
/about\s+(\d+(,\d+)*)\s+(linking|from)/

na
Kod:
/[of|about]\s+(\d+(,\d+)*)\s+(linking|from)/


pozatym skrypt ma moim zdaniem małego buga. Podaje wartość 0 kiedy nie dopasuje wyrażenia regularnego do zawartości strony jaką pobierze z szukarek, moim zdaniem powinien informować że taka wartość nie została znaleziona lubo podawać inny komunikat. A tak podawała wartość BL 0 na googlu kiedy w rzeczywistości jest to wartość niezerowa. Np powinno być "n/a" bo wartość 0 jest troszkę myląca, tym bardziej że robi to samo kiedy nie może połączyć się z szukarką..

PS skrypt bardzo łatwo możńa przerobić na inne szukarki.. jak chcecie to mogę to zrobić Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jurij
PostWysłany: 17 Lip 2006, 15:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Moderator
KCS_Moderator

Dołączył: 26 Wrz 2005
Posty: 186


Komu nie podaje BL dla google ? bo jakos tego nie zauwazylem
Kod:
http://www.google.com/search?hl=en&lr=&sa=G&q=site:zakladka.org.ua
 Results 1 - 10 of about 467 from zakladka.org.ua for . (0.26 seconds)

http://www.google.com/search?hl=en&lr=&q=link:zakladka.org.ua/
Results 1 - 10 of about 127 linking to zakladka.org.ua/. (0.79 seconds)


no i gzdie jest "about of" ???
wiec moim zdaniem wyrazenie regularne jest poprawne
Kod:
/about\s+(\d+(,\d+)*)\s+(linking|from)/


co do tego zapisu to proponuje poczytac dokumentacje
Kod:
 [of|about]

lub zrobic maly test
PHP:


<?php 

 $string 
"Results 1 - 10 of about 127 linking to zakladka.org.ua/. (0.79 seconds)";
 
$pattern_1 "/about\s+(\d+(,\d+)*)\s+(linking|from)/";
 
$pattern_2 "/[of|about]\s+(\d+(,\d+)*)\s+(linking|from)/";
 
 
$Result = array();
 if (
preg_match($pattern_1$string$Result))
&
nbsp; { print_r($Result); }
 if (
preg_match($pattern_2$string$Result))
&
nbsp; { print_r($Result); }
 
?>




bug - to chyba nie wlasciwe okresleni, poniewaz skrypt dziala i take mialem zalozenie zeby zwracal 0, ale kazdy moze to sobie zmienic.
_________________
- Program do robienia miniaturek stron www
- закладка каталог україномовних веб ресурсів
- Przedszkole AWF

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
kosmita
PostWysłany: 17 Lip 2006, 20:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 2


no tak tylko że w skrypcie jest

Kod:
http://www.google.com/search?hl=en&lr=&ie=UTF-8&q=link%3A!TARGET_HOST!

i podstawiając

Kod:
http://www.google.com/search?hl=en&lr=&ie=UTF-8&q=link%3Awww.mikro-serwis.pl

mamy wynik:

google napisał:
Results 1 - 3 of 3 linking to www.mikro-serwis.pl. (0.22 seconds)


więc nie pasuje i wychodzi wynik 0
Dokładniej odpowiada za to linia
Kod:
if ($flReturn) { return $Result[1]; } else { return 0; }


czyli google potrafi w wyniku napisać i about i of

Kod:
[of|about]


poproszę zrobić ten sam test ale podstawiając wynik jaki mnie zwraca google czyli:


PHP:

<?php 

 $string 
"Results 1 - 3 of 3 linking to www.mikro-serwis.pl (0.12 seconds) ";
 
$pattern_1 "/about\s+(\d+(,\d+)*)\s+(linking|from)/";
 
$pattern_2 "/[of|about]\s+(\d+(,\d+)*)\s+(linking|from)/";
 
 
$Result = array();
 if (
preg_match($pattern_1$string$Result))
&
nbsp; { print_r($Result); }
 if (
preg_match($pattern_2$string$Result))
&
nbsp; { print_r($Result); }
 
?> 



wynik prawidłowy jest dopiero w tym drugim przypadku? Czy może mam źle serwer skonfigurowany?

ps przy skonfigurowaniu googla na PL wyrzuca taki wynik:
Kod:
Results 1 - 50 of 248 Polish pages from www.mikro-serwis.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jurij
PostWysłany: 17 Lip 2006, 22:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Moderator
KCS_Moderator

Dołączył: 26 Wrz 2005
Posty: 186


Wygliada na to ze google zwraca tekst w zaleznosci od liczby wynikow, jak to widac na zrzutkach




przy napisaniu skruptu testowalem to, ale testowalem dla stron juz majacych sporo zaindeksowanych stron i beklinkow, wiec nie trafilem na taky praypadek. dlatego mialem pewnosc ze wszyskto jest dobrze.
To kosmita - przyznaje racje
co do
Kod:
 [of|about]

to moim zdaniem, prawidlowy zapis powinienen byc
Kod:
 (of(\s+about)?)
ale trzeba by bylo zmienic skrypt.
Czemu uwazam, ze powino byc tak, bo w tym wypadku
Kod:
 [of|about]

nie bierze sie pod uwage CALE slowo, a tyko zbior znakow ( nawet mozna by bylo to zapisac [boutf|a] lub samo [f] i tak zadziala ), dla ktorego nie ma znaczenie kolejnosc, przy czym "f|a" oznacz ze moze byc znak "f" lub "a".
_________________
- Program do robienia miniaturek stron www
- закладка каталог україномовних веб ресурсів
- Przedszkole AWF

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Ptaq
PostWysłany: 08 Sie 2006, 20:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 5


Witam, a ja mam takie pytanko czy ktoś by mógł udostepnić skrypt ktorego efekt widac tu:

http://kataloog.info/test_gd.php?site=kataloog.info

Bo chodzi mi o to ze mam liste stronek i chcialbym mieć przy kazdej taki buttonik.
A ten skrypt podany na poczatku, fajny jest tyle ze jak sie includuje wiecej niz raz na 1 strone to nie działa już. No i pozatym trzeba duzo dodawać do źródła a takie coś jak podalem wyżej nadaje sie idealnie Smile


Pozdrawiam,
Ptaq.
_________________
[ Forum Dyskusyjne ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jurij
PostWysłany: 08 Sie 2006, 22:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Moderator
KCS_Moderator

Dołączył: 26 Wrz 2005
Posty: 186


Ptaq a ile jestes gotow zaplacic ? Smile
_________________
- Program do robienia miniaturek stron www
- закладка каталог україномовних веб ресурсів
- Przedszkole AWF

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2, 3  Następny Strona 1 z 3


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Narzędzia » Skrypt: Link Popularity (Google, MSN, Yahoo!)
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group