| Autor |
Wiadomo
|
| webworker |
Wysany: 07 Sty 2007, 00:40 Temat postu: SEO friendly cms |
|
|
 Czasem tu wpada...

Doczy: 27 Lis 2006 Posty: 96
Skd: Londyn
|
Przetestowa³em ostatnio ok 25 ró¿nych cms - ów. Patrzy³em siê nietylko na ³atwo¶æ w zarz±dzaniu, mo¿liwo¶ci i fukncjonalno¶æ ale g³ównie na optymalizacje pod k±tem pozycjonowania. Wg mnie najlepiej wypada pod tym k±tem wordpress. Patrzy³em siê na wiele czynników takich jak dynamiczna zmiana tytu³ów, metatagów, u¿ycie ró¿nych tagów w tre¶ci, ale równie¿ na ¼ród³o strony-np oparcie szkieletu witryny na CSS, przesycenie kodu strony skryptami java script oraz stosunkiem generowanego kodu html do "czystej" tre¶ci. Wa¿nym czynnikiem, bardzo czêsto pomijanym w cms-ach jest niskie umieszczenie tre¶ci w kodzie strony...ponadto istotnym elementem jest struktura linków wewnêtrznych.
W sumie wordpress bije na g³owe ca³± reszte.
W miare dobrym choæ z paroma powa¿nymi niedoci±gnieciami jest mambo. Troche starañ o SEO widaæ w quick cms.
Ca³a reszta raczej "niedba" o takie rzeczy choæ czêsto s± to dobre sytemy... _________________ Na pewno widziałeś film Sami Swoi - może chcesz wiedzieć skąd pochodzili Kargul i Pawlak ?
Zapraszam również na:
Katalog regionalny |
|
| Powrt do gry |
|
 |
| KCS |
Wysany: Temat postu: Reklama w KCS |
|
|
|
Hotel Sudety
Hotel Amadeus Villa Park to zespó³ hotelowo, konferencyjno, rekreacyjny. Po³o¿ony jest w malowniczym miasteczku Stronie ¦l±skie na terenie Kotliny K³odzkiej (Sudety). Amadeus Villa Park - to komfort, elegancja, dobry smak. U nasz poczujesz siê jak w domu. Zapraszamy!
Amadeus
|
|
| Powrt do gry |
|
 |
| dkint |
Wysany: 07 Sty 2007, 09:05 Temat postu: |
|
|
Bywalec

Doczy: 20 Lut 2006 Posty: 115
Skd: Zamość
|
Witam
Ja swój "punkt" dam dla joomli, jednak nie po to piszê ... dla w³asnej ciekawo¶ci proponujê poogl±daæ jeszcze serwis porównuj±cy cms'y http://www.cmsmatrix.org ...
pozdrawiam
Krzysiek |
|
| Powrt do gry |
|
 |
| webworker |
Wysany: 07 Sty 2007, 09:59 Temat postu: |
|
|
 Czasem tu wpada...

|
A znasz moze podstawowe ró¿nice miêdzy joomla a mambo? ja jeszcze joomli nietestowa³em bo z tego co wiem to opiera siê ona na mambo ale widze ¿e jest bardzo popularna... _________________ Na pewno widziałeś film Sami Swoi - może chcesz wiedzieć skąd pochodzili Kargul i Pawlak ?
Zapraszam również na:
Katalog regionalny |
|
| Powrt do gry |
|
 |
| webworker |
Wysany: 07 Sty 2007, 10:24 Temat postu: |
|
|
 Czasem tu wpada...

|
w³a¶nie porówna³em na stronie | Kod: | | http://www.cmsmatrix.org | joomla i mambo ale co¶ mi ta porównywarka nieprzypad³a do gustu - przetestuje jeszcze joomle na lokalhoscie wg w³asnych kryterii... _________________ Na pewno widziałeś film Sami Swoi - może chcesz wiedzieć skąd pochodzili Kargul i Pawlak ?
Zapraszam również na:
Katalog regionalny |
|
| Powrt do gry |
|
 |
| dkint |
Wysany: 07 Sty 2007, 12:58 Temat postu: |
|
|
Bywalec

Doczy: 20 Lut 2006 Posty: 115
Skd: Zamość
|
| webworker napisa: | | A znasz moze podstawowe ró¿nice miêdzy joomla a mambo? ja jeszcze joomli nietestowa³em bo z tego co wiem to opiera siê ona na mambo ale widze ¿e jest bardzo popularna... |
Witam
Joomlê utworzyli programi¶ci, którzy odeszli od projektu mambo, na dzieñ dzisiejszy joomla moim zdaniem jest szybciej rozwijana ni¿ mambo i to jest chyba najwiêkszy plus, poza tym je¶li chodzi o bezpieczeñstwo itp nied³ugo ma siê pojawiæ kolejna stabilna (beta ju¿ jest) wersja cms'a oznaczonego numerem 1.5. Nastêpny plus to dodatki, i templatki (theme) liczone ju¿ w tysi±cach wiêc ka¿dy znajdzie co¶ dla siebie ... i na koniec zespó³ wsparcia, którego pozazdro¶ciæ mo¿e wiele innych projektów - dla przyk³adu joomla.pl i mambopl.com lub joomlapl.com ... przyk³ad strony postawionej na joomla to - mój serwis o roztoczu - www.roztocze.info.
pozdrawiam
Krzysiek |
|
| Powrt do gry |
|
 |
| webworker |
Wysany: 12 Sty 2007, 18:10 Temat postu: |
|
|
 Czasem tu wpada...

|
Ca³y czas rozkminiam teraaz wordpress - potwierdza siê moja opinia - jest on rozwijany równie¿ pod k±tem SEO > Pare ciekawych informacji mo¿na znale¼æ na
http://wordpress.net.pl/categories/seo/ _________________ Na pewno widziałeś film Sami Swoi - może chcesz wiedzieć skąd pochodzili Kargul i Pawlak ?
Zapraszam również na:
Katalog regionalny |
|
| Powrt do gry |
|
 |
| cRaSh |
Wysany: 12 Sty 2007, 18:23 Temat postu: |
|
|
 Gadu³a

Doczy: 19 Gru 2006 Posty: 272
Skd: Lublin
|
Drupal, drupal, drupal!
Lepszego CMS pod k±tem SEO nie widzia³em. Ostatnio przerzuci³em kilka moich stron w³a¶nie z Wordpressa (jest modu³ robiacy to automatycznie w bazie danych) i jestem zadowolony.
Prawda, ¿e ¿eby skonfigurowaæ D. potrzeba kilku(nastu) godzin, ale efekty sa imponuj±ce.
Najwa¿niejsze s± oczywi¶cie osobne modu³y - jak unikalne i automatycznie tworzone meta tagi na ka¿dej podstronie, aliasy tworzone dla ka¿dej podstrony (dziêki mod-rewrite), itp itd (polecam poczytaæ np to - http://drupal.org/node/92575)
Wystarczy powiedzieæ, ¿e strona lekko podlinkowana, wesz³a w wyszukiwarki jak w mas³o, w³a¶ciwie pozycjonuj±c siê sama, co te¿ prze³o¿y³o siê pó¼niej na niespodziewane, ¶wiateczne zarobki  _________________ Szkoła angielskiego? Proszę - Angielski Lublin.
A może chcesz sobie potłumaczyć oryginał Molière‘a ? Proszę - Tłumaczenia francuski.
ŁOTWIERAMY!  |
|
| Powrt do gry |
|
 |
| webworker |
Wysany: 12 Sty 2007, 18:36 Temat postu: |
|
|
 Czasem tu wpada...

|
No to trzeba wypróbowaæ! tylko zeby te strony siê naprawde same pozycjonowa³y to by mi³o by³o...  _________________ Na pewno widziałeś film Sami Swoi - może chcesz wiedzieć skąd pochodzili Kargul i Pawlak ?
Zapraszam również na:
Katalog regionalny |
|
| Powrt do gry |
|
 |
| idaho666 |
Wysany: 12 Sty 2007, 22:53 Temat postu: |
|
|
 Wszechwiedz±cy

Doczy: 08 Kwi 2006 Posty: 849
Ostrzee: 1 Skd: Bournemouth
|
jak kiedys juz pytalem to tez kazdy mowil drupal. postawilem strone na nim ale jeszcze nic nie skonfigurowalem. nie bede ukrywal iz o ile mambo czy mdpro skonfigurowalem w moment to z drupalem mam problemy. nie czaje tej calej taksonomii, a zrobic menu z podmenu to myslalem ze mnie trafi... niemniej weekend sie zbliza trzeba poczytac dokumentacje. stanowczo odradzam niemniej wszelakie postnuki, mdpro, php fusion itd... _________________ lapisik
katalog seo ~ penpalik ~ wzroscik
Kapturek |
|
| Powrt do gry |
|
 |
| webworker |
Wysany: 13 Sty 2007, 00:59 Temat postu: |
|
|
 Czasem tu wpada...

|
Postnuke, php fusion odpadaj± nietylko pod wzglêdem SEO ale równie¿ zarz±dzania...swoj± drog± ciekawi mnie jak sie pozycjonuj± cms -y oparte na plikach-nie na mysql np:
bcwb_v25- oparty na xml i xslt
tekstowyCMS-tsp - oparty na plikach tekstowych
quckCard-oparty na plikach tekstowych
Bot ma 2-3 razy szybszy dostêp do takich stron przez co powinny siê lepiej indeksowaæ... _________________ Na pewno widziałeś film Sami Swoi - może chcesz wiedzieć skąd pochodzili Kargul i Pawlak ?
Zapraszam również na:
Katalog regionalny |
|
| Powrt do gry |
|
 |
| heuristic |
Wysany: 10 Lip 2007, 18:58 Temat postu: |
|
|
Nowicjusz

Doczy: 10 Lip 2007 Posty: 1
|
Witam,
Zapraszam do zapoznania siê z funkcjami SEO w naszym autorskim systemie - Actualizer CMS - www.heuristic.com.pl
Czekam na opinie
pozdrawiam
lG |
|
| Powrt do gry |
|
 |
| Pawel Kobis |
Wysany: 13 Sie 2007, 03:02 Temat postu: |
|
|
 Bywalec

Doczy: 14 Cze 2007 Posty: 183
Skd: Walia
|
|
| Powrt do gry |
|
 |
| Bukłak |
Wysany: 13 Sie 2007, 11:42 Temat postu: |
|
|
 Sta³y bywalec

Doczy: 21 Mar 2006 Posty: 320
Skd: Zambrów
|
heuristic: Nie wiem kto tutaj pisa³ o p³atnym CMSie, bo raczej nikt. U¿ywanie p³atnych CMSów jest dla mnie bezsensu, skoro za darmo mo¿na mieæ co¶ lepszego lub równie dobrego z dobrym wsparciem technicznym.
Bawi³em siê kiedy¶ systemem WordPress i faktycznie jest tam kilka opcji dotycz±cych pozycjonowania.
Moim zdaniem warto przetestowaæ samemu wiêkszo¶æ ilo¶æ CMSów, aby pó¼niej nie ¿a³owaæ swojej decyzji.
[edit]
przetestowa³e¶ ju¿ 25 systemów cms, ja poleca³bym jeszcze przejrzenie stron postawionych na tych systemach  _________________ Liga Mistrzów
Piłka nożna
Olimpia Zambrów |
|
| Powrt do gry |
|
 |
| idaho666 |
Wysany: 13 Sie 2007, 13:52 Temat postu: |
|
|
 Wszechwiedz±cy

Doczy: 08 Kwi 2006 Posty: 849
Ostrzee: 1 Skd: Bournemouth
|
nie zgodze sie z toba. wyobraz sobie ze stronka ma 3000 unikow dziennie, wiekszosc darmowych cms ukieronkowana na wszystkie mozliwe strony, powoduje zajechania serwera. do mnie dodawali sie juz przy 1000 unikow dziennie ze drupal jest zbyt zasobozerny. platne cms jak jest robiony pod dana strone, powinien byc lepiej zoptymalizowany wiec i powinien dzialac szybciej i sprawniej _________________ lapisik
katalog seo ~ penpalik ~ wzroscik
Kapturek |
|
| Powrt do gry |
|
 |
| Bukłak |
Wysany: 13 Sie 2007, 13:57 Temat postu: |
|
|
 Sta³y bywalec

Doczy: 21 Mar 2006 Posty: 320
Skd: Zambrów
|
Witam,
Je¿eli p³atny CMS robiony jest na zlecenie dla jednej osoby, zgodzê siê z tym, ¿e mo¿e byæ odpowiednio zoptymalizowany pod wymagania klienta. Ale jak ma siê sytuacja, gdy takiego samego CMSa firma sprzedaje wszystkim klientom w niezmienionej formie?
| Cytat: | Actualizer CMS mo¿e byæ wykorzystany do:
* zarz±dzania stron± internetow± pe³ni±c± funkcjê wizytówki (wersja Lite)
* zarz±dzania du¿ym serwisem - np. serwisem firmowym, korporacyjnym, sklepem internetowym, portalem/wortalem (wersja Max) |
To mi konkretnie nic nie mówi. _________________ Liga Mistrzów
Piłka nożna
Olimpia Zambrów |
|
| Powrt do gry |
|
 |
|
|