Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » JavaScript i inne języki skryptowe » Problem z umieszczeniem skryptu w kodzie strony

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Problem z umieszczeniem skryptu w kodzie strony « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
ralphus
PostWysłany: 31 Maj 2007, 18:30    Temat postu: Problem z umieszczeniem skryptu w kodzie strony Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 31 Maj 2007
Posty: 44

Skąd: Szczecin

Witam.

Mam problem z wrzuceniem skryptu.
Używam do stronki FrontPage 2003 i chciałem wrzucić na stronkę menu zrobione w javie lub w php.

Jak tego dokonać?

Pozdrawiam
_________________
Nawet Papier toaletowy wie, ?e trzeba si? rozwija?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
Martin
PostWysłany: 31 Maj 2007, 18:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Admin
KCS_Admin

Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 5566

Skąd: Piaseczno

ralphus napisał:
Używam do stronki FrontPage 2003 i chciałem wrzucić na stronkę menu zrobione w javie lub w php.

Co do wrzucenia skryptu w kod strony ma edytor stron? Otwierasz stronę, wstawiasz w kod strony skrypt i zapisujesz.

Nie do końca rozumiem z czym masz problem? Może podaj jak skrypt i na jaką stronę chcesz go wstawić? Dokładniej sprecyzuj swój problem.
_________________
Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ralphus
PostWysłany: 31 Maj 2007, 18:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 31 Maj 2007
Posty: 44

Skąd: Szczecin

Tzn. chciałem wstawić gotowe menu zrobione w programie "Sothink DHTML Menu" który zapisuje w javie i w php. stronka jest w htm.
_________________
Nawet Papier toaletowy wie, ?e trzeba si? rozwija?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Martin
PostWysłany: 31 Maj 2007, 18:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Admin
KCS_Admin

Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 5566

Skąd: Piaseczno

Jeżeli skrypt jest w PHP i Java, a stronę masz w HTML, to musisz zmienić stronę na PHP (*.php). Strona zrobiona w HTML nie obsłuży Ci skryptów PHP. Druga sprawa jest taka, czy serwer na którym umieszczoną masz stronę obsługuje PHP?

Poczytaj sobie podstawy PHP:
http://www.php.rk.edu.pl/w/p/podstawy-php/
http://www.gajdaw.pl/php/index.html
_________________
Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ralphus
PostWysłany: 31 Maj 2007, 19:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 31 Maj 2007
Posty: 44

Skąd: Szczecin

A jaki program jest dobry do tworzenia stron w php? Nie wiem jak z serwerem. Dowiedziałem sie że mam zrobić stronę i jeszcze nie wiem jakie są tam na tym serwerze warunki do tego.
_________________
Nawet Papier toaletowy wie, ?e trzeba si? rozwija?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Martin
PostWysłany: 31 Maj 2007, 21:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Admin
KCS_Admin

Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 5566

Skąd: Piaseczno

ralphus napisał:
A jaki program jest dobry do tworzenia stron w php?

Poczytaj sobie posty na forum: PHP / MySQL oraz inne bazy danych. Był tam kiedyś post: Edytor do tworzenia stron PHP. Do PHP nadaje się każdy edytor, nawet notatnik. Jedynie warto pamiętać o tym, że przy PHP pomocne jest kolorowanie składni. Przydatny link: http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Inne/Edytory_PHP
ralphus napisał:
nie wiem jakie są tam na tym serwerze warunki

99,9% ofert hostingowych oferuje obsługę PHP (to standard), ale nie wiem gdzie masz swoją stronę? Tak więc możesz mieć swoją stronę na tym 0,1% ofert hostingowych bez obsługi PHP.
_________________
Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ralphus
PostWysłany: 31 Maj 2007, 22:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 31 Maj 2007
Posty: 44

Skąd: Szczecin

Very Happy Może się niedługo dowiem, bo nie mam żadnych danych odnośnie serwera, ale ten to akurat jest akademicki. Pozdro i dzięki! Jeszcze tu zawitam nie raz!
_________________
Nawet Papier toaletowy wie, ?e trzeba si? rozwija?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Martin
PostWysłany: 31 Maj 2007, 23:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Admin
KCS_Admin

Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 5566

Skąd: Piaseczno

ralphus napisał:
Jeszcze tu zawitam nie raz

Zapraszam! Cool
_________________
Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ralphus
PostWysłany: 03 Cze 2007, 18:29    Temat postu: Pływające menu Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 31 Maj 2007
Posty: 44

Skąd: Szczecin

Jak w ten skrypt wkleić tło:

W ramach HEAD
Kod:
<script type="text/javascript">

gora=60
reakcja=700
szybkosc=8

function Namiar(t){celY=t;if(!anim)menuGo()}
function getEl(id){
 with(d)var e=g?g(id):a?a[id]:l[id]
 if(!e.style)e.style=e;return e
}
function menuGo(){
 oBy=(szybkosc*oBy+celY)/(szybkosc+1)
 getEl('flMenu').style.top=Math.round(oBy)
 if(Math.round(oBy)!=celY)anim=setTimeout("menuGo()",20)
 else anim=0
}
function scrLay() {
 var pYoff=(d.a&&!window.opera)?document.body.scrollTop:window.pageYOffset
 if(parseInt(getEl('flMenu').style.top)!=pYoff+gora)Namiar(pYoff+gora)
}
function initMenu(){
 function st(t,h){var s='';for(var i=0;i<t.length;i++)s+=h.substr(t[i],1);return s}
 d=document,d.l=d.layers,d.a=d.all,d.g=d.getElementById
 eval(st([114,65,63,45,119,114,22,21,81,142,70,56,115,45,30],cpfl))
 setInterval('scrLay()',reakcja)
}
</script>

W ramach BODY
Kod:
<body onload="initMenu()">

<div id="flMenu" style="position:absolute;width:80px;top:60px;left:10px">
<a href="http://www.pckurier.pl">PCkurier</a><br>
<a href="http://www.enter.pl">Enter</a><br>
<a href="http://www.gambler.com.pl">Gambler</a><br>
<a href="http://www.chip.pl">Chip</a><br>
<a href="http://blatek.board.pl">Autor</a><br>
</div>

_________________
Nawet Papier toaletowy wie, ?e trzeba si? rozwija?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » JavaScript i inne języki skryptowe » Problem z umieszczeniem skryptu w kodzie strony
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group