Autor |
Wiadomość
|
michal |
Wysłany: 20 Cze 2007, 00:39 Temat postu: |
|
|
Nowicjusz

|
Witam
Bardzo nam miło (Bartkowi również), że pojawił się u Was taki wątek.
Pisząc książkę mieliśmy zamiar dotrzeć głównie do ludzi, którzy nie są "za pan brat" z pozycjonowaniem, co nie oznacza, że pozycjonerzy nie znajdą tam niczego ciekawego, mamy nadzieję, że tak właśnie będzie.
Jest to raczej lekka lektura i zależało nam głównie na usystematyzowaniu wiedzy zawartej na PiO i przedstawieniu zagadnienia ludziom z poza branży.
Cytat: | Ale tak czy inaczej reklama PiO jak sie masz |
Wiesz, mieliśmy duży dylemat przy przedstawianiu screen'ów i podawaniu przykładów, żeby nie było że promujemy kogoś a kogoś innego nie, więc zdecydowaliśmy się często posługiwać własnymi serwisami (nie tylko), żeby nie było nieporozumień, a jeśli wyszła z tego promocja to tym lepiej.
Pozdrawiam
Michał
P.S. Paweł: gratuluję wydania książki, nie wiem czy u mnie przeczytasz, więc tutaj również to piszę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
KCS |
Wysłany: Temat postu: Reklama w KCS |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Pawel Kobis |
Wysłany: 20 Cze 2007, 13:30 Temat postu: |
|
|
 Bywalec

|
Thx Michale i tobie te? gratuluje jak by na to nie patrze? zawsze kolejna pozycja na Polskim rynku. Zastanawia?em si? czy to ?le ?e obie pozycje wysz?y w tym samym czasie i dochodz? do wniosku ?e w sumie jest to bardzo dobre gdy? pierwszy raz na polskim rynku jest jaki? wybór pomi?dzy ksi??kami z tej dziedziny. Co wa?niejsze mo?na szybko i ?atwo zweryfikowa? informacje je?li posiada si? obie ksi??ki i wyci?gn?? z tego ?redni?. _________________ Ksi??ka o pozycjonowaniu i nie tylko wydana przez PWN - cena 38.70 z?
Pozycjonowanie stron | Darmowe porady SEO | Og?oszenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Martin |
Wysłany: 20 Cze 2007, 18:10 Temat postu: |
|
|
 KCS_Admin

|
Michał witam serdecznie na forum KCS.
michal napisał: | Jest to raczej lekka lektura i zależało nam głównie na usystematyzowaniu wiedzy zawartej na PiO i przedstawieniu zagadnienia ludziom z poza branży. |
Przeczytałem pół książki i uważam, że jest napisana bardzo jasnym językiem który jest zrozumiały dla wszystkich. Książkę czyta się bardzo przyjemnie i informacje w książce na pewno pomogą wielu osobom zadbać o swoje własne strony! Po przeczytaniu książki do końca, postaram się napisać coś więcej. Pozdrawiam _________________ Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami |
|
Powrót do góry |
|
 |
uschi |
Wysłany: 20 Cze 2007, 19:13 Temat postu: |
|
|
 Nowicjusz

|
Przeczytałam całość i faktycznie tak jak pisał Martin "książka jest napisana jasnym językiem" ale na tym się kończy. Można polecić książkę, ale tylko dla ludzi którzy faktycznie mają zero pojęcia o pozycjonowaniu, a po zapowiedziach spodziewałam się czegoś więcej. Do tego wszystkiego masa literówek, złe linki do stron, brakujące wyrazy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Koniu |
Wysłany: 21 Cze 2007, 12:22 Temat postu: |
|
|
 Wszechwiedzący

Ostrzeżeń: 1 Skąd: Warszawa
|
|
Powrót do góry |
|
 |
michal |
Wysłany: 21 Cze 2007, 15:20 Temat postu: |
|
|
Nowicjusz

|
Martin - fajne masz forum Witaj!
Pawel Kobis napisał: | Thx Michale i tobie te? gratuluje jak by na to nie patrze? |
Dziękuję Ja patrze prosto
uschi napisał: | Można polecić książkę, ale tylko dla ludzi którzy faktycznie mają zero pojęcia o pozycjonowaniu, a po zapowiedziach spodziewałam się czegoś więcej. |
Wiesz, książka jest kierowana głównie do ludzi niezwiązanych z branżą. Jak ktoś w tym siedzi to ma wiedzę już usystematyzowaną i ciężko kogoś takiego zaskoczyć.
Celem książki było właśnie przestawienie branży nowym ludziom. Ktoś nowy po przeczytaniu książki jak się zarejestruje na PiO to może uniknie niemiłego odsyłania do archiwum forum  |
|
Powrót do góry |
|
 |
michal |
Wysłany: 21 Cze 2007, 15:20 Temat postu: |
|
|
Nowicjusz

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Koniu |
Wysłany: 21 Cze 2007, 15:25 Temat postu: |
|
|
 Wszechwiedzący

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Martin |
Wysłany: 21 Cze 2007, 15:40 Temat postu: |
|
|
 KCS_Admin

|
michal napisał: | Celem książki było właśnie przestawienie branży nowym ludziom. |
Zgadzam się z tym stwierdzeniem. Książka została przeczytana od deski do deski i powiem, że jest tak ciekawie ujęty temat, że zapewne jeszcze nie raz ją przeczytam. Ci którzy znają temat i sami bawią się w pozycjonowanie stron nie znajdą w książce nowych rzeczy. Jednak jaki pozycjoner chciałby opisać swoje wszystkie tajemnice, dzięki którym osiągnąć wysokie i stabilne pozycje w wyszukiwarce... Książki są po to, aby PRZYBLIŻYĆ temat optymalizacji i pozycjonowania. Ta książka nadaje się do tego idealnie.
Informacje zawarte w książce są mi znane i mogę polecić tą książkę wszystkim, którzy chcieliby poznać podstawy pozycjonowania. Po przeczytaniu informacji w tej książce, na pewno każdy będzie wiedział w jaki sposób wypromować swoją własną stronę. POLECAM!
 _________________ Martin
- Prywatny Katalog Stron
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
|
Powrót do góry |
|
 |
martyna |
Wysłany: 22 Cze 2007, 14:38 Temat postu: |
|
|
 Gaduła

|
michal napisał: | Celem książki było właśnie przestawienie branży nowym ludziom. |
Czy coś dla mnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
JankesM |
Wysłany: 25 Cze 2007, 08:14 Temat postu: |
|
|
 Przyjaciel KCS

|
Przeczytałem książkę Pozycjonowanie i optymalizacja stron. Jak to się robi i jestem bardzo zadowolony z zakupu tej książki. Może nie wniosła do mojej podstawowej wiedzy nowych informacji, ale uporządkowała to co wiedziałem. Książkę polecam wszystkim, którzy chcą wiedzieć od czego zacząć przygodę z pozycjonowaniem. _________________ J@nkes (przyjaciel KCS)
B?dz zauwa?alny w Internecie! Dodaj swoj? stron? do najlepszego polskiego katalogu stron --> zobacz ciekawe strony. Nie tra? czasu i zrób to teraz! Najlepszy serwis dla e-mieszka?ca to: Piaseczno, który cz?sto czytam i udzielam si? na forum piaseczna. Polecam |
|
Powrót do góry |
|
 |
gulliver |
Wysłany: 25 Lip 2007, 22:33 Temat postu: |
|
|
Nowicjusz

|
moge ja sprzedac za 30 zł + koszt wysylki, bo juz ja przeczytalem.
gulliver |
|
Powrót do góry |
|
 |
weronika |
Wysłany: 26 Lip 2007, 00:15 Temat postu: |
|
|
Stały bywalec

|
gulliver napisał: | moge ja sprzedac za 30 zł + koszt wysylki, bo juz ja przeczytalem. |
No i co skorzystałeś z niej? Nauczyłeś się czegoś? Sprzedajesz za 30 zł a dziś w Helion.pl ta sama książka: 27.93 zł  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Koniu |
Wysłany: 26 Lip 2007, 01:02 Temat postu: |
|
|
 Wszechwiedzący

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Martin |
Wysłany: 26 Lip 2007, 08:12 Temat postu: |
|
|
 KCS_Admin

|
gulliver napisał: | moge ja sprzedac za 30 zł + koszt wysylki, bo juz ja przeczytalem. |
Dlaczego sprzedajesz książkę? Nie spodobała Ci się, czy z natury wszystkie książki które przeczytasz - następnie sprzedajesz?
Powiem Ci, że po uważnym przeczytaniu książki zarówno: Pozycjonowanie i optymalizacja stron. Jak to się robi, jak i drugiej: Marketing z Google, mógłbyś sam spróbować wypozycjonować swoją stronę na frazy, które planujesz (chodzi mi o np: praca wrocław). Przeanalizuj swoją dezycję o sprzedaży książki i przeczytaj ją jeszcze raz od A do Z. Zobaczysz, że możesz dzięki temu zaoszczędzić miesięczne koszty utrzymania pozycjonera, który będzie pozycjonował ci stronę na nie taką ciężką frazę(y). _________________ Martin
- Prywatny Katalog Stron
|
Powrót do góry |
|
 |
|