Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Pozycjonowanie i Optymalizacja » Przekierowania domen i filtry

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Przekierowania domen i filtry « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
gostek_
PostWysłany: 28 Mar 2008, 10:57    Temat postu: Przekierowania domen i filtry Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 07 Gru 2006
Posty: 181


Mam takie pytanie:
Zrobiłem przekierowanie domeny A na nowo zakupioną domene B.
Domena B wbila sie juz na pozycje poprzedniczki, ktora miala bl ok 120k Dodatkowo zacząłem linkować domene B i zyskała ok 50k bl
Domena nie wpadła w żaden filterek, co troche mnie dziwi.

Jak by sia zachowywała domena B, gdyby zrobić na nią przekierowania z kilku domen o wysokim bl ?
Jak jest traktowana nowa domena na ktora jest przekierowanie. Linkuje sie ja jak nowo zakupioną? Bo nie wydaje mi sie, zey to przekierowanie oslabilo jej odpornosc, ze sie tak wyraze

Pytania moze banalne, ale do tej pory nie mialem potrzeby robienia przekierowan. Wink
_________________
liderpracy.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
Lexy
PostWysłany: 28 Mar 2008, 11:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 867


Cytat:
Domena nie wpadła w żaden filterek, co troche mnie dziwi.

Skoro stara domena na nią przekierowywała to domena B nie powinna się zachować jak nowa i dostać filtra. Domena B zachowuje się prawidłowo.

ps. Ile czasu zajęło przejęcie pozycji po starej domenie?
_________________
SEO blog | Korepetycje | Angielski
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
gostek_
PostWysłany: 28 Mar 2008, 13:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 07 Gru 2006
Posty: 181


Domena A miala zaledwie 6 miesiecy a zmiana pozycji po starej domenie, zajela ok 2 tygodni.
_________________
liderpracy.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Lexy
PostWysłany: 28 Mar 2008, 15:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 867


Czy w międzyczasie, kiedy obie domeny były zaindeksowane, miałeś trudności z odnalezieniu którejkolwiek z nich przez Google? W tej chwili przekierowuję parę stron i mam z tym problemy, dlatego pytam. Zwykle trwało to u mnie dużo szybciej i przy drugiej domenie jest wszystko OK mimo chwilowych dwóch adresów.

A do Twojego pytania - skoro domena A miała pół roku to teraz domena B również powinna zostać potraktowana jako półroczna.
_________________
SEO blog | Korepetycje | Angielski
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
gostek_
PostWysłany: 28 Mar 2008, 17:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 07 Gru 2006
Posty: 181


Trudnosci na szczescie zadnych nie bylo.
Dzieki za odp i pomoc.
_________________
liderpracy.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
gostek_
PostWysłany: 30 Mar 2008, 19:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 07 Gru 2006
Posty: 181


Przypomnialo mi sie.. zrobilem przekierowanie domeny A z www na domene B i byl czas, ze wpisujac swoje slowa kluczowe, byla w indexie nowa domena, a pod nią stara bez www, musialem wiec zrobic podwojne przekierowanie
z www i bez, z domeny A na B.
_________________
liderpracy.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Lexy
PostWysłany: 30 Mar 2008, 19:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 867


Też mam takie przekierowanie. Zawsze wczytuje się jeden adres z www.
_________________
SEO blog | Korepetycje | Angielski
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Cichy
PostWysłany: 30 Mar 2008, 22:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 196


Witam.

A wiecie co - perełka lubelska dla was ode mnie - bo w tym swoim wrodzonym roztargnieniu n zapomniałem przekierować sobie domenki - gwoli ścisłości subdomenki czyli swojego katalogu z czystej na www. I tak to sobie szło ponad rok - pozycjonowałem na oba adresy. Aż tu nagle sielanka się skończyła - z 10 k uu dziennie na samym katalogu spadło na 1 k - patrzę we suplemencik i siedzą - i co tu się dziwic jak googlareczka traktuje to jako 2 zupełnie inne stronki Very Happy. Więc zadziałałem i zrobiłem sławetne 301 na www i muszę wam już zrelacjonować iż po 24 h oddało mi około 2 k z suplementalka- także jak będzie tak dalej i odda jeszcze 50 k to będę bardzo szczęśliwym człowiekiem który znowu uczyni cuda w postaci 10 k uu dziennie na silniku qlweb Smile

Pozdrawiam.
Cichy.
_________________
Doda?e? ju? Swój Serwis do Naszej
Bazy Stron Polskiego Internetu?

www.Katalog.MCportal.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
sterweb.pl
PostWysłany: 30 Mar 2008, 22:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 104

Skąd: Gda?sk/Gdynia

czyli jednym słowem pozycjonować z www w adresie zamiast bez www?
_________________
?uk@sz
Katalog Stron WWW SterWeb.pl - Skierujemy Ruch na Twoj? Stron?!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Cichy
PostWysłany: 30 Mar 2008, 22:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 196


Nie sugeruj się - broń cie panie boże Smile

Wiesz ja od początku nastawiłem sie na www i tak głownie pozycjonowałem. Potem i zresztą cały czas coś mięszam u siebie w katalogu - coś dodaje - coś zdejmuje i się że tak powiem zagapiłem i patrzę parę dni temu a ja mam wszystko zmenione na tzw. żywca - czyli bez www. A w suporcie google mam wszędzie na www - pozycjonuje na www + troszkę celowo podpalam na bez www. Ale widzisz przenosiłem się na mocniejszy serw gdzie inny jest układ htaccess i zapomniałem całkiem o 301 na www i dopiero teraz dochodząc czemu mam filtra jakiegoś gdzie wcześniej byłem w top na wszystko co nie wpisałeś - priszło mi do głowy że zapomniałem się przekierować i googlareczka odebrała to jako powielenie contentu.

Heh zobaczymy - czas pokaże ale została subdomenka uwalona - co widać na 1 rzut oka na alexie jak to się wydarzyło. Ale z tego co widze powoli wszystko wraca.

Sobie i wam życzę powodzenia i 1 miejsca w serpach.
Cichy.
_________________
Doda?e? ju? Swój Serwis do Naszej
Bazy Stron Polskiego Internetu?

www.Katalog.MCportal.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Lexy
PostWysłany: 31 Mar 2008, 07:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 867


sterweb.pl, nie chodzi o to, aby pozycjonować adres z "www". Chodzi o to, aby wybrać jeden adres (z albo bez www) i konsekwentnie stosować tylko ten wybrany. Więcej na temat przekierowania 301.
_________________
SEO blog | Korepetycje | Angielski
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
gostek_
PostWysłany: 04 Cze 2008, 16:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 07 Gru 2006
Posty: 181


To ja jeszcze spytam, bo nie mam pewnosci jak dalej postępować z domeną, z której przekierowanie zrobiłem. Pozycja strony jest ustabilizowana, mozna zdjac przekierowanie ze starej (nie przedłuzac domeny o kolejny rok) i linkowac ciągle nową, bez ryzyka utraty pozycji?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Pozycjonowanie i Optymalizacja » Przekierowania domen i filtry
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group