Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » PHP / MySQL oraz inne bazy danych » automatyczne przejscie do innej strony

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 automatyczne przejscie do innej strony « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
Piotrol
PostWysłany: 07 Maj 2008, 19:26    Temat postu: automatyczne przejscie do innej strony Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 6


Witam

Chciałbym zrobić coś takiego:

Kod:
IF(ture)
{
 następuje przejscie do innej podstrony lub strony;
}
else
{
echo 'blalalal';
}


Czy ktoś może pomóc? Interesuje mnie jedynie jakiej powinienem użyć funkcji żeby po spełnieniu danego warunku automatycznie przeniosło mnie do innej strony.

Z góry dzięki za pomoc:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
Martin
PostWysłany: 07 Maj 2008, 19:32    Temat postu: automatyczne przejscie do innej strony Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Admin
KCS_Admin

Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 5566

Skąd: Piaseczno

Piotrol napisał:
jakiej powinienem użyć funkcji żeby po spełnieniu danego warunku automatycznie przeniosło mnie do innej strony

Arrow header()

Pisz?
_________________
Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Piotrol
PostWysłany: 07 Maj 2008, 20:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 6


Nie bardzo mi to działa.Hmmm chce po prostu zrobić coś takiego:

Kod:
IF($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST')
{
mysql_query("insert into Usr(imie ,nazwisko ,login ,haslo) values('$_POST[imie]','$_POST[nazwisko]' ,'$_POST[login]' ,'$_POST[haslo]')");
<<<<<<<<<<<<TERAZ MA NASTAPIC PRZEJSCIE DO INNEJ STRONY>>>>>>>>

}
else
{
echo '<form action="http://localhost/~Piotrol/testowy.php" method="post">
<table>
<tr>
      <td>Podaj imie:</td> <td><input type="text" name="imie"></td>
      </tr>
      <tr>
      <td>Podaj nazwisko:</td> <td><input type="text" name="nazwisko"></td>
      </tr>
      <td>Podaj login:</td> <td><input type="text" name="login"> </td>
      <tr>
      <td>Podaj hasło:</td> <td><input type="password" name="haslo"></td>
      </tr>
</table>
<input type="submit" value="wyslij">
      </form>';
 }
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zakrecony
PostWysłany: 07 Maj 2008, 20:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Znawca
Znawca

Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 575


a możesz napisać co Ci nie działa w tym co podał Ci Martin?
_________________
Twoje darmowe ogloszenia internetowe. Zawsze aktualna baza ogloszen.
Multipart - jcb czscci zamienne do maszyn bydowlanych.
Gdzie wypoczac Super noclegi w Polsce - baza obiektów rekreacyjno wypoczynkowych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Piotrol
PostWysłany: 07 Maj 2008, 20:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 6


Po wysłaniu formularza wyskakuje komunikat:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\piotrol\testowy.php:10) in c:\usr\krasnal\www\piotrol\testowy.php on line 25
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Piotrol
PostWysłany: 07 Maj 2008, 20:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 6


Zrobiłem to javascript:

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" TYPE="text/javascript">
location.href="stronka.php";
</SCRIPT>

ale chciałbym też coś takiego umieć zrobić w php:P Więc proszę o jakąś działającą alternatywe:P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
voy-tech
PostWysłany: 08 Maj 2008, 21:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Gaduła
Gaduła

Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 286

Ostrzeżeń: 1

Przed funkcją header nie mogą być wysłane żadne informacje do przeglądarki (kod html lub echo). W innym przypadku zobaczysz taki właśnie komunikat.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MacPain
PostWysłany: 09 Maj 2008, 15:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Gaduła
Gaduła

Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 245


Można to obejść używając funkcji ob_start() na początku pliku i ob_flush() na końcu.
_________________
http://portfolio.katalogfirm.org.pl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » PHP / MySQL oraz inne bazy danych » automatyczne przejscie do innej strony
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group