Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » PHP / MySQL oraz inne bazy danych » Który skrypt galerii wybrać?

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Który skrypt galerii wybrać? « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
cezars
PostWysłany: 12 Cze 2008, 11:34    Temat postu: Który skrypt galerii wybrać? Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Znawca
Znawca

Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 608

Skąd: Legnica, Polska

Hej

Przeglądałem dziś spis najpopularniejszych skryptów do obsługi galerii zdjęć na stronie na tym forum, ale mam jedno podstawowe pytanie. Potrzebuję takiego rozwiązania abym mógł wygenerować sobie w skrypcie galerii kod, który po umieszczeniu u mnie na stronie wyświetlałby przykładowo 10 ostatnio dodanych zdjęć do galerii.

Co proponujecie?
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
zakrecony
PostWysłany: 12 Cze 2008, 12:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Znawca
Znawca

Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 575


a nie ciekawiej było by napisac swój Wink
_________________
Twoje darmowe ogloszenia internetowe. Zawsze aktualna baza ogloszen.
Multipart - jcb czscci zamienne do maszyn bydowlanych.
Gdzie wypoczac Super noclegi w Polsce - baza obiektów rekreacyjno wypoczynkowych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kristooki
PostWysłany: 12 Cze 2008, 14:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 924

Skąd: Kraków

no właśnie. Galeria to dość prosta sprawa - i więcej zajmie Ci wdrożenie jakiegoś gotowego skryptu niż napisanie własnego (jeśli znasz podstawy PHP i MySQL)
_________________
KRISTOOKI

Podczas zamawiania pakietu startowego wpisz [/url] | kod polecajacy Mobile Vikings i odbierz 19 zl za darmo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
cezars
PostWysłany: 12 Cze 2008, 22:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Znawca
Znawca

Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 608

Skąd: Legnica, Polska

zakręcony napisał:
a nie ciekawiej było by napisac swój

A jak by to ja umiał wykonać to bym się o to nie pytał. Niestety dla mnie to nie jest takie proste ponieważ nie mam o tym zielonego pojęcia. Zazwyczaj korzystam z gotowych rozwiązań.
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
zakrecony
PostWysłany: 13 Cze 2008, 06:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Znawca
Znawca

Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 575


czas może zacząć się uczyć php i MySQL, miesiąc, dwa (myślę że dużo wcześniej) i galerię sam sobie napiszesz, najlepiej sie uczyc jak ma się jakiś konkretny cel, a nie wymyslać jakieś przykłady Wink
_________________
Twoje darmowe ogloszenia internetowe. Zawsze aktualna baza ogloszen.
Multipart - jcb czscci zamienne do maszyn bydowlanych.
Gdzie wypoczac Super noclegi w Polsce - baza obiektów rekreacyjno wypoczynkowych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cezars
PostWysłany: 13 Cze 2008, 12:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Znawca
Znawca

Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 608

Skąd: Legnica, Polska

zakręcony napisał:
czas może zacząć się uczyć php i MySQL

Jeżeli powiedziałbym, że się nie uczyłem to bym skłamał. Próbowałem ale w tej dziedzinie nie jestem dobry. Jeżeli zakładam serwis nie oznacza to, że muszę od razu znać się na pisaniu, tworzeniu skryptów.

Ewentualnie mogę sponsorować komuś domenę *.eu w zamian za wprowadzenie pewnych rozwiązań do mojego przyszłego serwisu.
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
zakrecony
PostWysłany: 13 Cze 2008, 13:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Znawca
Znawca

Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 575


oczywiście, że by zamieszkać w domu, nie trzeba umieć go wybudowac... po prostu przyjemniej sie by tyko mieszkało Wink

znajdź zatem jakiś skrypt oparty o MySQL, po zainstalowaniu go, wejdź do tabel, namierz tą co przechowuje info o zdjęciach i napisz zapytanie coś w stylu

SELECT * FROM tabela ORDER BY data_dodania DESC LIMIT 0,10
_________________
Twoje darmowe ogloszenia internetowe. Zawsze aktualna baza ogloszen.
Multipart - jcb czscci zamienne do maszyn bydowlanych.
Gdzie wypoczac Super noclegi w Polsce - baza obiektów rekreacyjno wypoczynkowych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Marian1981
PostWysłany: 16 Cze 2008, 11:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 9


tak jak napisał zakręcony ale ja bym raczej radził sortowanie po id wiersza bo po dacie może nie być zachowana kolejność zwłaszcza jeśli w podobnym czasie dodanych zostanie kilka zdjęć.
_________________
Korepetycje - strona z Twoimi korepetycjami i dla Ciebie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zakrecony
PostWysłany: 16 Cze 2008, 12:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Znawca
Znawca

Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 575


nie masz praktycznie szansy by dodać zdjęcie w tym samym czasie Wink
timestamp

no chyba, że sobie ustawisz inny typ pola dla daty Wink

na upartego możesz ustawić ORDER BY data DESC, id DESC
_________________
Twoje darmowe ogloszenia internetowe. Zawsze aktualna baza ogloszen.
Multipart - jcb czscci zamienne do maszyn bydowlanych.
Gdzie wypoczac Super noclegi w Polsce - baza obiektów rekreacyjno wypoczynkowych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » PHP / MySQL oraz inne bazy danych » Który skrypt galerii wybrać?
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group