Autor |
Wiadomość
|
JankesM |
Wysłany: 20 Cze 2008, 10:23 Temat postu: Carbon Grove tylko przy pomocy Internet Explorer |
|
|
Przyjaciel KCS
|
Carbon Grove tylko przy pomocy Internet Explorer
Przy pomocy internautów Microsoft chce wesprzeć ziemski ekosystem. Firma uruchomiła właśnie akcję Carbon Grove, w ramach której Microsoft posadzi w zdiagnozowanych jako najbardziej zagrożone rejonach naszego globu młode prawdziwe drzewa - tyle, ile posadzą wirtualnych drzew internauci. W akcji tej jest jednak pewien niesmaczny, marketingowy haczyk. Ze strony Carbon Grove można bowiem korzystać wyłącznie za pomocą Internet Explorer 7 lub Internet Explorer 8 z technologią Silverlight.
Cytat: | Internet Explorer oraz Carbon Grove dziękują za przyłączenie się do akcji sadzenia drzew. Na serwisie przygotowanym przez Carbon Grove możecie znaleźć kilka prostych wskazówek jak dbać o środowisko przy wsparciu Internet Explorer 7. Carbon Grove jest dostępny jedynie dla przeglądarki Internet Explorer 7 lub Internet Explorer 8 w wersji beta. Jeśli do tej pory nie masz żadnego z tych programów możesz ściągnąć darmową wersję IE7 lub wersję beta IE8 aby oglądać swoje drzewa. Dziękujemy za wsparcie środowiska naturalnego. Windows Internet Explorer i Carbon Grove |
http://www.carbongrove.com/BrowserMessage/windows
_________________ J@nkes (przyjaciel KCS)
B?dz zauwa?alny w Internecie! Dodaj swoj? stron? do najlepszego polskiego katalogu stron --> zobacz ciekawe strony. Nie tra? czasu i zrób to teraz! Najlepszy serwis dla e-mieszka?ca to: Piaseczno, który cz?sto czytam i udzielam si? na forum piaseczna. Polecam |
|
Powrót do góry |
|
|
KCS |
Wysłany: Temat postu: Reklama w KCS |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Grzybu |
Wysłany: 20 Cze 2008, 11:40 Temat postu: |
|
|
Bywalec
|
Pomysł szczytny, ale ja nie przerzucę się IE. Jak dla mnie jest to kolejna reklama, a raczej odpowiedz na bicie rekordu Guinessa przez firefoksa. _________________ Pozdrawiam Michal Zapraszam tak?e na mojego bloga. |
|
Powrót do góry |
|
|
przemo85 |
Wysłany: 20 Cze 2008, 12:06 Temat postu: |
|
|
Znawca
|
Microsoft nie umie stworzyć przeglądarki poprawnie wyświetlającej strony to stwierdził że niech IE chociaż sadzi drzewka
Niestety to raczej nie jest powód którym ludzie kierują się przy wyborze przeglądarki |
|
Powrót do góry |
|
|
idaho666 |
Wysłany: 20 Cze 2008, 17:19 Temat postu: |
|
|
Wszechwiedzący
Ostrzeżeń: 1
|
dlaczego nie? wg mnie wiele osob dla ktorych nie ma znaczenia przegladarka moze sie przecic na ie. sam korzystam z firefoxa ale ostatnio coraz bardziej zerkam na ie - bo niby dlaczego i nie. najnowsza wersja ladnie mi dziala wiec to cale firefoxowe szalenstwo to tylko by zrobic na zlosc microsoftowi a firma robiaca firefoxa trzepie kase.... _________________ katalog seo ~ wzroscik
Kapturek |
|
Powrót do góry |
|
|
przemo85 |
Wysłany: 20 Cze 2008, 18:45 Temat postu: |
|
|
Znawca
|
idaho666 napisał: | cale firefoxowe szalenstwo to tylko by zrobic na zlosc microsoftowi |
Rzeczywistość pokazuje że odsetek osób korzystających z Opery/Firefoxa zamiast z IE rośnie wraz z poziomem ich wiedzy o technologiach internetowych. To nie jest moda ani przypadek.
Sam fakt skandalicznej interpretacji kodu przez IE który nigdy, od kilku wersji, nie został naprawiony powoduje że na IE wiele osób patrzy z niesmakiem. Do tego dochodzą inne kwestie jak szybkości przetwarzania kodu itp. W profesjonalnych badaniach zgodności z normami internetowymi IE goni tyły i łatwo to zauważyć jeśli z internetu korzysta się do czegoś więcej niż odbieranie poczty.
Powód? Arogancja programistów z Redmond, po co się wysilać i stosować do standardów jak i tak masa niedzielnych internautów włączy IE bo właśnie to ma na pulpicie |
|
Powrót do góry |
|
|
|