Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Zaczynamy przygodę ze stronami » Jak zrobić ściąganie mp3 ze strony bez używania rara ?

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Jak zrobić ściąganie mp3 ze strony bez używania rara ? « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
JAWS
PostWysłany: 19 Lis 2008, 16:23    Temat postu: Jak zrobić ściąganie mp3 ze strony bez używania rara ? Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 10 Lis 2008
Posty: 3


Witam

mam problem, otóż mam na stronie mp3 i chciałbym zrobić opcję ściągania tej mp3 tak aby ściągała się ona właśnie w tym formacie (czyli bez pakowania rarem).

Problem mój pojawia się w momencie, że gdy klikam na link i wtedy ta mp3 otwiera mi się w nowym oknie i się odpala Evil or Very Mad wiem, że mam zainstalowaną wtyczkę Apple QuickTime, ale właśnie chodzi o to aby ona tam była (oprócz tego mam odtwarzacz na stronie i właśnie dlatego nie chce zmieniać rozszerzenia, by nie wrzucać 2 plików, które zajmują miejsce)

Mój kod do pobierania takiej mp3 jest taki:

Kod:

<a href="1.mp3">ŚCIĄGNIJ</a>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
kristooki
PostWysłany: 19 Lis 2008, 18:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 924

Skąd: Kraków

Jesli masz serwer który obsługuje PHP to można to zrobić w łatwy sposób:

Poniżej kod pliku pobierz.php

PHP:

<?

//pobieramy tytuł piosenki i nazwe pliku z linku

$tytul_piosenki $_GET['tytul'];
$nazwa_pliku $_GET['plik'];

//wysyłamy do przeglądarki nagłówek, który mówi nam ze ma doczynienia z plikiem MP3

header('Content-type: audio/mpeg3');

//Content-Disposition: attachment; oznacza że plik ma zostać pobrany a nie wyświetlny
//Dzięki filename możemy podsunąć propozycje nazwy pliku użytkownikowi

header('Content-Disposition: attachment; filename=$tytul_piosenki');

//Poniżej jest nawa pliku który znajduje sie na dysku
readfile($nazwa_pliku);


?>



a teraz zmieniamy link pobierania z tego który podałeś na taki
Kod:
<a href="pobierz.php?tytul=Wlazl+kotek+na+plotek&plik=1.mp3">ŚCIĄGNIJ</a>


w którym to zawarty jest tytuł piosenki i nazwa pliku. Pliku pobierz.php używasz do kazdej mptrójki Wink

<a href="pobierz.php?tytul=Wlazl+kotek+na+plotek&plik=1.mp3">ŚCIĄGNIJ</a>

Przetestuj, mam nadzieję że zadziała Wink
_________________
KRISTOOKI

Podczas zamawiania pakietu startowego wpisz [/url] | kod polecajacy Mobile Vikings i odbierz 19 zl za darmo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
JAWS
PostWysłany: 20 Lis 2008, 16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 10 Lis 2008
Posty: 3


kristooki bardzo mi pomogłeś Cool

zrobiłem tam małą korektę, zamiast:

PHP:


header('Content-Disposition: attachment; filename=$tytul_piosenki');



lepiej aby było tak:

PHP:


header('Content-Disposition: attachment; filename='.$tytul_piosenki);



ładniej się wtedy wyświetla Very Happy

Dziękuje za pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mariolosek
PostWysłany: 03 Gru 2008, 11:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 21 Lip 2006
Posty: 155


Możesz też skorzystać z http://www.premiumbeat.com/ tak jak to jest zrobione na: http://www.zespolzorba.pl/demo.html
_________________
Kurs AdWords - jak tanio i efektywnie reklamowa? si? w AdWords
Google Analytics - podr?cznik instalacji i wykorzystania Google Analytics
Blog o marketingu w wyszukiwarkach
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kristooki
PostWysłany: 03 Gru 2008, 16:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 924

Skąd: Kraków

nie bardzo wiem jak to odnosi sie do tematu i problemu JAWS n
_________________
KRISTOOKI

Podczas zamawiania pakietu startowego wpisz [/url] | kod polecajacy Mobile Vikings i odbierz 19 zl za darmo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
mariolosek
PostWysłany: 03 Gru 2008, 16:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 21 Lip 2006
Posty: 155


Przepraszam za zbyt krótkie wyjaśnienie. Chodziło mi o umieszczenie fajnego odtwarzacza na stronie. Dopiero teraz doczytałem dokładnie, że już takowy jest Confused

Sorki za wprowadzenie konsternacji Sad
_________________
Kurs AdWords - jak tanio i efektywnie reklamowa? si? w AdWords
Google Analytics - podr?cznik instalacji i wykorzystania Google Analytics
Blog o marketingu w wyszukiwarkach
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Zaczynamy przygodę ze stronami » Jak zrobić ściąganie mp3 ze strony bez używania rara ?
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group