Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » PHP / MySQL oraz inne bazy danych » Problem z galerią

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Problem z galerią « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
simon111
PostWysłany: 11 Mar 2009, 21:05    Temat postu: Problem z galerią Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 06 Maj 2007
Posty: 15


Witam

Zrobiłem sobie galerię internetową (nie ukrywam, że na podstawie jakiegoś tam skryptu). Otóż offline, gdy testuje stronkę na swoim kompie wszystko elegancko chodzi, natomiast po wrzuceniu na stronkę nie działają mi przyciski "dalej" i "wstecz", czy ktoś mógłby rzucić okiem co jest nie tak na poniższy kod. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie i z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

PHP:


<?php

$pic_info_file
="/naw_galer/pics1.txt";




print 
"<CENTER>";



&
nbsp; if ( !file_exists($pic_info_file))
&
nbsp; {
&
nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp$dh opendir"galeria/absolut" );
&
nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; while( $file readdir$dh ) )
&
nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; {
&
nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; if (&nbsp; &nbspereg("jpg$",$file) || ereg("JPG$",$file) ||
&
nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbspereg("jpeg$",$file) || ereg("JPEG$",$file) ||
&
nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbspereg("Jpg$",$file) || ereg("Jpeg$",$file) )
&
nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; {
&
nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp$pic_info[] = $file;
&
nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; }
&
nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; }
&
nbsp; }
&
nbsp; else $pic_info=file("/naw_galer/pics.txt");


&
nbsp$number_of_pics count ($pic_info);
&
nbsp; if (($picture $number_of_pics) || ($picture == $number_of_pics) || !$picture)
&
nbsp; &nbsp$picture '0';
&
nbsp$item explode (";"$pic_info[$picture]);

&
nbsp
&
nbsp; print "<b>$item[1]</b>";


&
nbsp$next $picture 1;
&
nbsp; if ($picture $back $picture 1;
&
nbsp; else $picture '0';

&
nbsp
&
nbsp; print "<a href=$PHP_SELF?picture=$back><u>Wstecz</u></a>";
&
nbsp; print "          ";
&
nbsp; print "<a href=$PHP_SELF?picture=$next><u>Dalej</u></a><br>";

&
nbsp
&
nbsp; print "<br><img src='galeria/absolut/$item[0]' border='3' width='610px' height='410px'><br> <br>";



print 
"</CENTER></BODY></HTML>";
?>

PHP:


Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
kristooki
PostWysłany: 11 Mar 2009, 23:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 924

Skąd: Kraków

Pewnie chodzi o register_globals

W kodzie masz:
PHP:

<?

print "<a href=$PHP_SELF?picture=$back><u>Wstecz</u></a>";

print 
"<a href=$PHP_SELF?picture=$next><u>Dalej</u></a><br>";

?>



Czyli przekazujesz zmienną picture za pomocą GET.

W kodzie odpowiedzialnym za wybór zdjęcia musisz zaznaczyć, że zmienną picture wysyłasz za pomocą GET.

Najprościej to wstawić taką linijkę na samym początku - zaraz po <?php

PHP:

<?php

$picture 
$_GET['picture'];

?>


_________________
KRISTOOKI

Podczas zamawiania pakietu startowego wpisz [/url] | kod polecajacy Mobile Vikings i odbierz 19 zl za darmo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » PHP / MySQL oraz inne bazy danych » Problem z galerią
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group