Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Tutoriale » BLOKOWANIE STRON W JAVA SCRIPT

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny
 BLOKOWANIE STRON W JAVA SCRIPT « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
Martin
PostWysłany: 29 Cze 2005, 13:32    Temat postu: BLOKOWANIE STRON W JAVA SCRIPT Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Admin
KCS_Admin

Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 5566

Skąd: Piaseczno

1. Blokada Zaznaczania tekstu :
Kod wstawiamy między znacznikami <HEAD>:
Kod:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript1.2">
function blockError(){return true};
window.onerror = blockError;

function antyzaz(evt)
        {if(evt.which==1){return false}}

document.onmousedown=antyzaz;
</SCRIPT>

W znaczniku <BODY> wstawiamy parametr:
Kod:
<BODY onselectstart="return false">



2. Blokada Zrzutów ekranu (wyłącza PrintScreen):
Kod wstawiamy między znacznikami <HEAD>:
Kod:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function blockError(){return true;}
window.onerror = blockError;

function zrzut()
{zrzut_ta.createTextRange().execCommand("Copy");setTimeout("zrzut()",300)};

if(navigator.appName.indexOf('Internet Explorer')==-1&&navigator.userAgent.indexOf('MSIE')!=-1){(document.getElementById&&!document.all)};
{if(document.all&&navigator.userAgent.indexOf('Opera')==-1){document.write('<div style="position:absolute;left:-1000px;top:-1000px"><input type="textarea" name="zrzut_ta" value=" " style="visibility:hidden"></div>');zrzut()}}
</SCRIPT>



3. Blokada Drukowania strony (przy wydruku drukuje się pusta strona):
Kod wstawiamy między znacznikami <HEAD>:
Kod:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function blockError(){return true;}
window.onerror = blockError;

function bprint()
{for(i=0;i<document.all.length;i++)
{if(document.all[i].style.visibility!="hidden")
{document.all[i].style.visibility="hidden"; document.all[i].id="id"}}};

function aprint()
{for(i=0;i<document.all.length;i++)
{if(document.all[i].id=="id") document.all[i].style.visibility=""}};

window.onbeforeprint=bprint;
window.onafterprint=aprint;
</SCRIPT>



4. Blokada Zapisu strony na dysku:
Kod wstawiamy między znacznikami <HEAD>:
Kod:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
if(window.location.href.substring(0,4)=="file")window.location="about:blank";
</SCRIPT>



5. Blokada Wyświetlania adresów linków w StatusBar'ze (nikt nam nie podejrzy gdzie odwołuje się link):
Kod wstawiamy między znacznikami <HEAD>:
Kod:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function blockError(){return true;}
window.onerror = blockError;

function SB()
{window.status=" "; setTimeout("SB()",10); window.statusbar.visible=false}
SB();
</SCRIPT>



6. Blokada Prawego klawisza myszki:
Kod wstawiamy między znacznikami <HEAD>:
Kod:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
var NN, IE;

function recognizeBrowser()
        { NN=false;IE=false;
          var str = navigator.userAgent;
          NN = (str.indexOf("Netscape") != -1) ? true : false;
          if(NN)return;
          IE = (str.indexOf("MSIE") != -1) ? true : false;}

function blockMouseIE()
        { if(event.button == 2){return false;}}

function blockMouseNN(evt)
        { if(evt.which == 1){return false;}}

function blockMouseNN2(evt)
        { if(evt.which == 3){return false;}}

recognizeBrowser();
          if(NN){document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=blockMouseNN; document.onmouseup=blockMouseNN2;}
          if(IE){document.onmousedown=blockMouseIE;}

</SCRIPT>

W znaczniku <BODY> wstawiamy parametr:
Kod:
<BODY oncontextmenu="return false">



7. Blokada Użytkowników przeglądarki "Opera":
Kod wstawiamy między znacznikami <HEAD>:
Kod:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
if(navigator.userAgent.indexOf('Opera')!=-1)window.location="about:blank";
</SCRIPT>



8. Blokada Kopiowania i klawisza CTRL:
Kod wstawiamy między znacznikami <HEAD>:
Kod:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">

function blockError(){return true;}
window.onerror = blockError;

function blockKeyDownNN(evt)
        { if(evt.which>0){return false}}

function blockKeyDownIE()
        { if(event.keyCode = 17){return false;}}

document.onkeypress=blockKeyDownNN;
if(navigator.userAgent.indexOf("MSIE")!=-1){document.onkeydown=blockKeyDownIE;};
</SCRIPT>

W znaczniku <BODY> wstawiamy parametr:
Kod:
<BODY oncopy="return false" onLoad="menubar.visible=false" onUnLoad="menubar.visible=true">



9. Ochrona adresu pocztowego - blokuje możliwość wyciągania e-mailów przez automaty wysyłające SPAM:
W parametrach znacznika BODY wpisujemy skrypt:
Kod:
<BODY
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
document.write('<a href=\"mailto:twoj_adres_mailowy@domena.pl"></a>');
</SCRIPT>
>



10. Wyskakiwanie z ramki:
Kod wstawiamy między znacznikami <HEAD>:
Kod:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
if(frames){if(top.frames.length>0)top.location.href=self.location};
</SCRIPT>

_________________
Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
serce83
PostWysłany: 09 Kwi 2007, 15:51    Temat postu: Skrypt blokujący źródła Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1

Skąd: Pozna?

Dzień dobry,

Chciałem się dowiedzieć, czy ma Pan jeszcze jakiś skrypt oprócz tych, które są wypisane powyżej, który blokuje wyświetlanie źródeł oglądanej witryny? Poproszę o odpowiedź,

pozdrawiam
Marcin Łącki

serce@konto.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Martin
PostWysłany: 09 Kwi 2007, 16:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Admin
KCS_Admin

Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 5566

Skąd: Piaseczno

Trochę stary post odświeżyłeś. Napisany był prawie 2 lata temu: Cze 29, 2005.
Kiedyś bawiłem się w takie rzeczy jak blokowanie, ale na dzień dzisiejszy skrypty w JavaScript tak naprawdę nikogo nie powstrzymają...
Pisz?
Jeżeli ktoś zechce ściągnąć informacje i zna się na tworzeniu stron, to bez problemu obejdzie takie skrypty, chociażby wyłączając obsługę JavaScript w przeglądarce.
_________________
Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
weronika
PostWysłany: 09 Kwi 2007, 16:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 354


serce83 napisał:
czy ma Pan jeszcze jakiś skrypt oprócz tych, które są wypisane powyżej, który blokuje wyświetlanie źródeł oglądanej witryny?

Nie ma idealnych skryptów i metod, aby uniemożliwić podglądanie i kopiowanie. Tak jak napisał Martin, jeżeli ktoś wie cokolwiek o tworzeniu stron to od razu obejdzie zabezpieczenie w java script.

Najlepszą metodą na blokadę jest kodowanie całej strony przez programiki, lub skrypty w PHP Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Martin
PostWysłany: 09 Kwi 2007, 17:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Admin
KCS_Admin

Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 5566

Skąd: Piaseczno

weronika napisał:
Najlepszą metodą na blokadę jest kodowanie całej strony przez programiki, lub skrypty w PHP

Weronika ma rację. Jeżeli tak bardzo zależy ci na zablokowaniu podglądania źródła strony to zapoznaj się z informacjami na stronie:
http://www.gajdaw.pl/varia/szyfrowanie.html
+
z programem Web Protector 2.0
http://pliki.gery.pl/2795,103,7.html
Web Protector pomoże Tobie w ochronie stron WWW, włączając w to kod HTML, JavaScript, VBscript, tekst, linki oraz grafikę, przed niechcianym kopiowaniem. Program koduje stronę poprzez 6 szyfrów oraz tworzy kod niemożliwy do odgadnięcia.

Na Gery.pl jest już wersja 2.0 programiku. Na swoim PC znalazłem wersję 1.0 (dawno temu go ściągałem) i działa fajnie tj.: szyfruje kod źródłowy.
Pisz?
_________________
Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
weronika
PostWysłany: 09 Kwi 2007, 17:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 354


Martin napisał:
z programem Web Protector 2.0
http://pliki.gery.pl/2795,103,7.html

Coś nie mogę ściągnąć tego programiku. Mógłbyś udostępnić w wolnej chwili wersję 1.0?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Martin
PostWysłany: 10 Kwi 2007, 17:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

KCS_Admin
KCS_Admin

Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 5566

Skąd: Piaseczno

weronika napisał:
Mógłbyś udostępnić w wolnej chwili wersję 1.0?

W związku z tym, że oszczędzamy na transferze katalogu KCS plik udostępniłem na darmowym hostingu plików: Web Protector
_________________
Martin
- Prywatny Katalog Stron
- pizzeria La Nostra zaprasza
- e-Piaseczno i okolice, to najlepsze miejsce dla e-mieszkanca powiatu piaseczynskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- moj prywatny fotoblog ze zdj?ciami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
JankesM
PostWysłany: 11 Kwi 2007, 07:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Przyjaciel KCS
Przyjaciel KCS

Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 1445


Rewelacyjny programik Martin i fajnie koduje źródło strony. Jednak trzeba przy tym trzymać dwa źródła strony (normalną i zakodowaną). Dobra sprawa dla małych stron hobbystów, którzy nie chcą udostępniać kodu źródłowego Smile
_________________
J@nkes (przyjaciel KCS)
B?dz zauwa?alny w Internecie! Dodaj swoj? stron? do najlepszego polskiego katalogu stron --> zobacz ciekawe strony. Nie tra? czasu i zrób to teraz! Najlepszy serwis dla e-mieszka?ca to: Piaseczno, który cz?sto czytam i udzielam si? na forum piaseczna. Polecam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
weronika
PostWysłany: 15 Kwi 2007, 11:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 354


Martin napisał:
plik udostępniłem

Dziękuję Martin za programik.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mkr
PostWysłany: 15 Kwi 2007, 22:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 14 Wrz 2006
Posty: 18


Ta blokada mail;a na spam nic nie da Wink Roboty pobierają stronę jak leci i analizują ciąg znaków

*@*.*
*(at)*(dot)*
itp.
Zapisywanie adresu jako grafika tez nie jest juz skuteczne, testowałem i przychodzi spam na adres zapisany arialem 12 w pliku graficznym, który mial alt="mail".

Bez zbędngo JS działa mi taki sposób adresdomena.pl
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ewelinka
PostWysłany: 10 Wrz 2008, 08:59    Temat postu: Re: BLOKOWANIE STRON W JAVA SCRIPT Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 5


Martin pisalam do Ciebie ale nie odpisales Razz kurcze no nie ładnie a ja mam problem
wstawiajac na strone:
Martin napisał:

Wyskakiwanie z ramki:

Kod wstawiamy między znacznikami <HEAD>:
Kod:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
if(frames){if(top.frames.length>0)top.location.href=self.location};
</SCRIPT>


wszystko ladnie pieknie reklamy nie ma-znaczy jest przez chwilkę ale znika po 4 sekundach Razz
ale kiedy razem z nią znika alias n i dupka blada

jest na to jakas rada?
na te szybsze znikniecie reklamy i zeby alias nie znikal?
panowie ^^
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kristooki
PostWysłany: 10 Wrz 2008, 09:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 924

Skąd: Kraków

jest Wink zakup domeny za złotówkę i zrezygnowanie z aliasów Wink
_________________
KRISTOOKI

Podczas zamawiania pakietu startowego wpisz [/url] | kod polecajacy Mobile Vikings i odbierz 19 zl za darmo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
idaho666
PostWysłany: 10 Wrz 2008, 14:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Wszechwiedzący
Wszechwiedzący

Dołączył: 08 Kwi 2006
Posty: 844

Ostrzeżeń: 1

poza tym, kto jeszcze stosuje takie metody?
_________________
katalog seo ~ wzroscik
Kapturek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ewelinka
PostWysłany: 11 Wrz 2008, 09:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 5


ja Razz Twisted Evil
hyhy ale juz nie dzialają te ww sposoby Razz szkoda Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Cichy
PostWysłany: 12 Wrz 2008, 09:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 196


Witam,

Nio ale szkoda wcześniej zanim mi konto zblokowali w banku na karcie to 10 dni minęło na limicie a teraz 10 sekund - qrde ale postęp techniczny Very Happy

Pozdrawiam,
Cichy.
_________________
Doda?e? ju? Swój Serwis do Naszej
Bazy Stron Polskiego Internetu?

www.Katalog.MCportal.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny Strona 1 z 2


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Tutoriale » BLOKOWANIE STRON W JAVA SCRIPT
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group