Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna  
 
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Ranking systemów  Ranking systemów   Grupy  Grupy  
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Grafika » Lightbox - ciekawe wyświetlanie zdjęć na stronach

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 Lightbox - ciekawe wyświetlanie zdjęć na stronach « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
cezars
PostWysłany: 20 Mar 2008, 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Znawca
Znawca

Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 608

Skąd: Legnica, Polska

Zamiast:
dominorex napisał:
<a href="images/image-1.jpg" title="zdjecie ciekawe" rel="lightbox">Oczko wodne</a></h2>

Dajesz:

dominorex napisał:
<a href="images/image-1.jpg" title="zdjecie ciekawe" rel="lightbox[roadtrip]">Oczko wodne</a></h2>


I po kłopocie Smile
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
KCS
Wysłany:     Temat postu: Reklama w KCS







Pozycjonusz.pl - Reklama Twojej firmy !
Oferujemy szereg usług reklamujących Państwa witrynę w wyszukiwarce Google. Dzięki nam strona zdobędzie wartościowe linki i poprawi swoją pozycję w wynikach wyszukiwania !

Powrót do góry
dominorex
PostWysłany: 20 Mar 2008, 16:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 4


hmm dodalem ale nic nie dalo albo ja cos popsulem moze podam kod - mozliwe ze cos nie ttak robie

Cytat:
<a href="images/image-1.jpg" title="zdjecie ciekawe" rel="lightbox[roadtrip]">Oczko wodne</a></h2>
<a href="images/image-2.jpg" title="zdjecie ciekawe" rel="lightbox[roadtrip]"</a></h2>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cezars
PostWysłany: 20 Mar 2008, 17:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Znawca
Znawca

Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 608

Skąd: Legnica, Polska

dominorex błąd w kodzie. Ten będzie poprawny:

Kod:
<a href="images/image-1.jpg" title="zdjecie ciekawe" rel="lightbox[roadtrip]">Oczko wodne</a></h2>
<a href="images/image-2.jpg" title="zdjecie ciekawe" rel="lightbox[roadtrip]">Oczko wodne</a></h2>

_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
dominorex
PostWysłany: 20 Mar 2008, 19:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 4


cezars

dzieki wielkie za pomocna dłoń Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dominorex
PostWysłany: 23 Mar 2008, 22:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 4


ehh bład pewnie ale zbytnio niejestem pewny

Zdjecie ktore sie pojaiwa przy klikniecie ukazuje sie . W tle jest kolor "czarny". Gdy pojawia sie zdjecie w rozdzielczosci 920 to pół strony tła jest czarny a druga połówka biała.

Czy trzeba w kodzie podac parametry zdjecia aby tło nie było pół takie i pół biały? czy podać inne parametry

pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sterweb.pl
PostWysłany: 23 Mar 2008, 23:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Bywalec
Bywalec

Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 104

Skąd: Gda?sk/Gdynia

fajny efekt Smile
_________________
?uk@sz
Katalog Stron WWW SterWeb.pl - Skierujemy Ruch na Twoj? Stron?!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Piotr N.
PostWysłany: 26 Sie 2008, 17:41    Temat postu: Bardzo proszę o pomoc Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 2


Lightbox2 mi nie działa
Czy może być to "powiązane" w związku z używaniem domeny prv.pl ?

Wgrałem wszystkie pliki na serwer i zamieściłem wszystkie skrypty

Adresy plików:
http://miastopiaseczno.eu.interia.pl/lightbox2/...
i dalej wszystkie pliki potrzebne do lightbox2
( w tym pliki graficzne, js i css )

,a znów lightbox1 działa tylko w IE

www.MiastoPIASECZNO.prv.pl
( w tej chwili jest lightbox1 )


Bardzo proszę o pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tommalina
PostWysłany: 22 Paź 2008, 22:50    Temat postu: lightbox Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 1


hej interesuje mnie na jakiej licencji jest wykorzystywany lightbox, czy mozna go urzyc komercyjnie ?? I co trzeba zrobic zeby go uzywac komercyjnie (uzywac na stronie firmowej).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ogrodomania
PostWysłany: 01 Lut 2009, 14:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 5

Skąd: Wroc?aw

Witaj Martin
Świtetny jest ten sposób na tą galerie. Zrobiłem wszystko wedle twoich wskazówek. Plik mi sie otwiera w powiekszeniu ale bez zadnych efektów a dodatkowo miniaturka jest w brzydkiej ramce. Może nie mam czegoś jeszcze o czym nie napisałes by to u mnie działało. Teraz usunąłem te skrypty i pliki z serwera które pobrałem. Możesz rzucić okiem na moja strone i napisac czego brakuje?? www.ogrodomania.com.pl. Pozdrawiam serdecznie


Jak to działa? przedstawię w skrócie dla tych co mają problem z angielskim:
1. Pobieramy pliki:
- lightbox.js
- lightbox.css
- overlay.png
- loading.gif
- close.gif
- wszystkie pliki
2. Do kodu strony w części HEAD dopisujemy:
Kod:
<script type="text/javascript" src="lightbox.js"></script>

3. Jeżeli chcemy mieć taką postać jak jest u mnie na stronie to kopiujemy kod z pliku styli: lightbox.css lub dodajemy w części HEAD dodatkowy kod:
Kod:
<link rel="stylesheet" href="lightbox.css" type="text/css" media="screen" />

4. W hiperłączu do zdjęcia wklejamy kod rel="lightbox":
Kod:
<a href="adres obrazka" rel="lightbox" title="tytuł do zdjęcia">
tekst albo obrazek miniaturki
</a>
_________________
Projektowanie i zak?adanie ogrodów!
Pielegnacja ogrodów!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Bla
PostWysłany: 13 Lut 2009, 18:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 13 Lut 2009
Posty: 1


Postanowiłam zainstalować lightbox na swojej stronie, wszystko działa już ok tylko mam z tym 1 problem, nie wyświetla się grafika otwierania zdjęcia.

Lightbox mam spakowany w oddzielnym folderze, tak jak należy. Nie wiem, może coś ominęłam. Tu można zobaczyć stronę, na dole jest link do zdjęcia - http://ajsik.kgb.pl/web/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cymbi
PostWysłany: 19 Lut 2009, 23:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 1


Witam.
Mam problem ze skryptem. A mianowicie W IE jest wszystko OK.
Pod FF gdy dam dużo miniaturek to lightbox wyświetla mi się za nisko, w efekcie czego muszę zjechać kilka linijek niżej. Co zrobić?
Przykład:
http://mandor.pl/index.php?show=kuchnie
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xavarius
PostWysłany: 04 Cze 2009, 17:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 1


Witam.
Mam mały problem z lightbox'em.
Otóż chce zrobić coś takiego:
po wejściu na stronę jedno ze zdjęć w galerii stworzonej w litebox'ie ma ładować się automatycznie przesłaniając resztę strony jak w przypadku kliknięcia na nie.
Da się coś takiego zrobić? Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
cezars
PostWysłany: 04 Cze 2009, 21:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Znawca
Znawca

Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 608

Skąd: Legnica, Polska

xavarius możesz pomyśleć aby zamiast lightbox'a wykorzystać ten skrypt:
http://www.webresourcesdepot.com/lightweight-modal-window-script-tinybox/
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
mg_76
PostWysłany: 13 Lis 2009, 21:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zacytuj zaznaczone

Nowicjusz
Nowicjusz

Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 1


Witam, mam mały problem: nie moge usunąc ramek z obrazków miniaturek. Wie ktos moze jak to zrobić? Ok rozwiązałem dwa problemy które mnie zastanawiały: kontrolowana pozycja miniaturek-zdjęć i pozbycie sie ramki z miniaturek, oto poprawny kod:
<a href="images/Zdjecie1.jpg" rel="lightbox[roadtrip]"><img src="images/Zdjecie 2.png" style="position:absolute; overflow:hidden; left:420px; top:120px; width:199px; height:132px; border="0"
alt="" /></a>
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Strona 8 z 8


Forum Katalogu Ciekawych Stron Strona Główna » Grafika » Lightbox - ciekawe wyświetlanie zdjęć na stronach
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


katalog stron | forum
Powered by phpBB © 2005 phpBB Group